EN ÇOK
OKUNAN
YAŞAM - YEME - İÇME

Gazpacho Verde nasıl yapılır?

Soğuk İspanyol çorbası Gazpacho'nun kabaklı, çok lezzetli ve üstelik alkali bir formülü daha var! Şef Senay Arıcı paylaştı...

profil
BT Ekip
16.06.2021
Gazpacho Verde nasıl yapılır?
  • 2 adet orta boy kabak
  • 1 adet büyük boy salatalık
  • 1/2 avokado veya yeşil elma
  • 4-5 yaprak taze fesleğen
  • 6-7 yaprak taze nane
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı doğal elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 su bardağı soğuk su*
  • 1.5 çay kaşığı tuz

 

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı ay çekirdeği**
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 cömert tutam tuz
  • Taze nane ve fesleğen yaprakları

Bütün malzemeleri blender ya da rondonuzun haznesine alıp, istediğiniz taneli veya pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın. İstediğiniz kıvamı yakaladıktan sonra bütün lezzetlerin birbirine işleyebilmesi için en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. 

Üzeri için,

  • Zeytinyağı ve ay çekirdeklerini küçük bir tavada orta ateşte renk alana kadar kavurun. Ateşten almadan önce üzerine tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin ve ateşten alın. Çekirdekler sıcakken veya soğuduktan sonra servis sırasında çorbanızın üzerine dilediğiniz miktarda koyabilirsiniz. Pürüzsüz kıvamdaki çorbayla çekirdeğin çıtır dokusu çok iyi eşleşiyor.
  • Çorbanızı servis ederken üzerine çekirdekleri eklemeden önce çok az su ile açtığınız süzme yoğurdu gezdirebilir, taze fesleğen, nane yaprakları ya da mikro filizler ile süsleyebilirsiniz.
  • 1 bardak suyu istediğiniz yoğunluk için kontrollü olarak azaltabilir ya da arttırabilirsiniz. 
  • Ay çekirdeği yerine kullanmayı sevdiğiniz veya tadını yakıştıracağınız herhangi bir kuruyemişi de kullanabilirsiniz. Eğer çiğ besleniyorsanız bu adımı tamamen pas geçebilirsiniz. 

 

Bonus: Yağ yakan 8 besin 


Önceki ve Sonraki
Haberler