Karnınız acıktığında bir şeyler atıştırmayı seviyor ama bunun size kilo olarak dönmesinden endişe ediyorsanız, kendinize son derece sağlıklı ve fit bir grisini yapabilir ve çayınızın, kahvenizin yanında tadını çıkarabilirsiniz
Keten tohumunu doğrayıcıdan iyice geçirip tamamen parçalıyoruz. Üstüne üç yemek kaşığı sıcak su ekleyip tepkimeye girmesini sağlıyoruz. Keten tohumu ve sıcak suyu iyice karıştırıp kenarda 15 dakika beklemeye bırakıyoruz.
Oda sıcaklığında katı halde bulunan kakao yağını benmari usulü yani bir kaba alarak kaynar su buharı üzerinde eritiyoruz. İçine zeytinyağını ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. Buzdolabının buzluk gözüne atıp 15 dakika sertleşmeye bırakıyoruz.
Yaş mayayı yarım su bardağı suyla açıp üzerine Hindistancevizi şekeri ve keten tohumlu harcı ilave edip karıştırıyoruz. Ardından sırayla yağ karışımını, elediğimiz unu ve kekiği ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurma işleminde, eğer mutfağınızda herhangi bir mutfak şefi ekipmanı var ise ondan yararlanabilirsiniz. Hamura en son tuzu ilave edip birkaç dakika daha yoğurmaya devam ediyoruz.
Hamurumuzu un serptiğimiz bir kaba alıyoruz, üstünü bir bezle örtüyoruz. 30 dakika oda sıcaklığında üstü kapalı bir şekilde beklemeye bırakıyoruz ki maya biraz daha aktifleşsin.
30 dakika sonra son aşamaya geçebiliriz. Hamurdan aldığımız parçaları dilediğimiz gibi şekillendirip fırın kağıdı serdiğimiz bir tepsiye sırayla yan yana diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 25-30 dakika arası kalarak üstü kızarana kadar pişecek. Fırından çıktıktan sonra, servis etmeden önce tamamen soğuyacak ki yerken formunu korusun. Şimdiden afiyet olsun.