EN ÇOK
OKUNAN
YAŞAM - YEME - İÇME

Fındıklı ve muzlu magnolia tarifi

Magnolia son dönemde sıkça duyduğumuz bir tatlı... Peki Magnolia nasıl yapılır? Vacilando şefi Özge Kırış püf noktalarıyla anlattı.

profil
BT Ekip
11.02.2021
Fındıklı ve muzlu magnolia tarifi

 

  • FINDIKLI BEZE

62gr kırık fındık⠀
30gr yumurta beyazı⠀
62gr şeker⠀
Tutam tuz⠀
Tutam vanilya tanesi

 

  • KREMA

2 yumurta⠀
28gr tapioca nişastası ⠀
240ml süt⠀
50gr şeker⠀
15gr tereyağı⠀
Tutam tuz⠀
Tutam vanilya tanesi ⠀

  • ÜZERİ İÇİN⠀

3 olgun muz⠀
50gr kırık fındık⠀
5gr kakao⠀

 


  • Yumurta beyazı ve tuzu köpük köpük olana kadar çırpın. ⠀
  • Mikseri hiç durdurmadan şekeri ilave edin ve sert bir mereng kıvamı olana kadar çırpmaya devam edin
  • Kırık fındıkları ve vanilyayı içine ekleyip spatulayla merengi söndürmeden yavaş hareketlerle karıştırın.⠀
  • Sıkma torbası ya da kaşıkla yağlı kağıdın üzerine aralıklarla dizip 90 derece fırında 1 saat kurutun. ⠀

  • Yumurtayı bir sos tenceresine kırıp çırpıcıyla çırpın. ⠀
  • Şekeri ekleyip çırpın. ⠀
  • Nişastayı ekleyip çırpın. ⠀
  • Sütü ve vanilyayı ekleyip çırpın. ⠀
  • Ocağa alıp baloncuklar çıkarmaya başlayıp kıvam alana kadar hiç durmadan çırpın. ⠀
  • Ocaktan alıp çırparak biraz soğutun ve tereyağını ekleyip iyice yedirin. ⠀
  • Kremaya yapışacak şekilde streç film koyup üzerine buzdolabında soğumaya kaldırın. ⠀
  • Kullanmadan önce çırpın. ⠀


Sırayla:⠀

-Beze⠀
-Muz⠀
-Krema⠀
-Beze⠀
-Muz⠀
-Krema⠀
-Kakao⠀
-Kırık fındık ⠀


  • Bezeleri 90 derecede kurutursanız dışları sert içleri yumuşak olur ve beyaz kalır. 110 derecede kurutursanız tamamen sertleşir ve biraz renk alır. ⠀
  • Bezeler hava almayan bir kapta 3-4 gün tazeliğini koruyacaktır. ⠀
  • Krema, içinde bütün yumurta olduğu için pastacı kremasından daha akışkan olacak. ⠀
  • Krema, 2 gün buzdolabında tazeliğini koruyacaktır. ⠀
  • Servisten hemen önce birleştirin yoksa krema bezeleri yumuşatacaktır.

Bonus: Eve servis en iyi 10 sütlü tatlı

Önceki ve Sonraki
Haberler