YAŞAM - YEME - İÇME

Bolonez soslu lazanya tarifi

İtalyan mutfağının en seviler lezzetlerinden biri olan lazanya, Türkiye’de de çok sevilerek tüketiliyor. Eğer siz de seviyor ve ‘Şöyle lezzetli bir lazanya yapsam da yesek’ diyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz

profil
Sinem Çapraz
27.08.2022
Bolonez soslu lazanya tarifi
  • 10 yaprak lazanya
  • 250 gr kaşar peyniri rendesi

 

Bolonez sos için:

  • 500 gr dana kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 dal kereviz sapı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 3 adet büyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

 

Beşamel sos için:

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • Tuz, karabiber
  • İlk önce bolonez sos için yemeklik küp küp doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin. Daha sonra minik minik doğradığınız havuçları, sarımsağı ve kereviz sapını ekleyin. Tüm malzemeleri 3-4 dakika soteleyin ve kıymayı ekleyin. Kıymayla birlikte de beş dakika daha soteledikten sonra doğranmış domatesi, baharatları ve defne yaprağını da ekleyerek yarım saat kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra defne yaprağını sosun içinden çıkarın.
  • Beşamel sos için tencereye tereyağını alın ve eritin. Daha sonra unu ekleyin ve hafif rengi koyulaşana kadar 4-5 dakika kavurun. Yavaşça karıştırarak üzerine soğuk sütü ekleyin. Baharatları ve tuzu da ekleyip kaynayıp kıvam alana kadar pişirin.
  • Fırın tepsisinin dibine ilk önce beşamel sostan yayın. Daha sonra bir kat lazanya, beşamel sos, bolonez sos ve kaşar peyniri şeklinde devam edin. En son katta üzerine bolca kaşar peyniri ekleyin.
  • 180 derece ısınmış fırında ilk yarım saat üzeri kapalı, daha sonra üzeri açık olarak 15 dakika, toplamda 45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra 15 dakika dinlendirin ve dilerseniz servis esnasında üzerine ince doğranmış maydanoz ile servis edin.
Önceki ve Sonraki
Haberler