YAŞAM - YEME - İÇME

Beyaz çikolatalı pasta tarifi

Fotoğraftaki bu masal gibi pastayı kendinize ya da sevdiklerinize yapabilmeniz için Damy's Kitchen tarifini sizlerle paylaşıyor. Aralık ile birlikte yılbaşına ruhuna girerken masaları süsleyerek mideleri şenlendirebilir!

profil
Damla Şeftalicioğlu
02.12.2017
Beyaz çikolatalı pasta tarifi

Pandispanya için malzemeler:

-3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
-65 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
-45 gr (1/3 su bardağı) un
-1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)

Yapılışı

• Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. 

• Kelepçeli yaklaşık 20 cm'lik yuvarlak kalıbınızın tabanı ve yanlarını yumuşamış tereyağı (veya margarin) ile güzelce yağlayın ve sonra içine biraz un serpip her yerine bulaşması için yan yan döndürerek çevirin ve sonra tamamen ters çevirip unun fazlasını dökün. 

• Oda sıcaklığındaki yumurtalar, vanilya ve şekeri yaklaşık 3 dakika bir çırpma kabında hızlı bir şekilde çırpın. Beyazlaşmış, kabarmış köpüksü bir kıvamı olacak. 

• Unu üç seferde ekleyin ve her seferden sonra spatula ile aşağıdan yukarıya katlar gibi hareketlerle unu karışıma yedirin. (Bu aşamada çok nazik olun ve asla çırpma teli, çırpıcı kullanmayın. Karışım sönmesin.)

• Unu yedirtikten sonra hiç vakit kaybetmeden karışımı hazırladığınız kalıba dökün. Üzerini düzleyip hemen fırına verin.

• Fırında 15-17 dakika pişirin ve çıkartın. Soğumaya bırakın, o esnada beyaz truffle'ı hazırlıyoruz. 

Beyaz Truffle için malzemeler

-300 gr (1+1/4 su bardağı) krema
-350 gr beyaz çikolata (küçük küçük parçalanmış)
-250 gr mascarpone peyniri 

Yapılışı

•  Kremayı bir sos tenceresine alın ve kaynayana kadar ocakta bekletin. Sonra kaynar kaynamaz altını kapatıp içine küçük doğradığınız beyaz çikolataları ekleyin. Çırpma teli ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın. 

•  Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve tamamen soğuyana kadar yaklaşık 1-2 saat bekletin. (Aceleniz varsa buzluğa da koyabilirsiniz)

• Soğuyunca bir çırpma kabına mascarpone peynirini ve bu karışımı koyun. Krema kabarana kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın. 

• Pandispanyanızın üzerine bu karışımı dökün ve üzerini düzleyip buzdolabına koyun. 

• Dolapta en az 2 saat soğuduktan sonra önce kenarlarından bıçak geçirin sonra nazikçe ve yavaşça kelepçesini açın. Kış temasına göre süsleyin ve dilim dilim servis edin.  

Önceki ve Sonraki
Haberler