1 su bardağı: 200 ml
30 cm’lik baton kalıp (borcam da kullanabilirsiniz)
Sos için:
Üzeri için:
Geniş bir kapta sos için verilen tüm malzemeleri karıştırıyoruz. (Mikser işinizi kolaylaştıracaktır)
Kabımızı yağlayıp üç kat yufkayı tabana seriyoruz. Videoda olduğu gibi her yufkayı buruşturup sosa batırıp yumaklar halinde kabın içini dolduruyoruz.
Kabın dışına sarkan yufkaları üzerine katlayıp yumakları kapatıyoruz. Bir adet yufkayla da böreğin üzerini tamamen kapatıyoruz. Kenarlardaki yufkaları içeriye doğru itiyoruz. (Her adımda yufkaların arasına sıvı yağ sürmeyi unutmayalım)
Böreğin üzerine yağ sürüp maden suyunu döküyoruz. Susam serpip bıçakla delikler açıyoruz. Alt üst 200 derecede ısınmış fırına ortalama 40 dakikalığına gönderiyoruz. Daha çıtır olmasını isterseniz kontrollü şekilde süreyi artırabilirsiniz.
Tek porsiyonlar için; her yufka yaprağını soslayıp buruşturup kalıpların içine bırakıyoruz. (Pişme süresi daha düşük olacaktır. Kontrollü şekilde pişirelim)
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.