EN ÇOK
OKUNAN
YAŞAM - YEME - İÇME

Balkabaklı muffin tarifi

Mutfaklarda balkabağı zamanı... Kabak tatlısı, pumpkin spice latte, balkabağı çorbası sevenler için İdil Yazar farklı bir muffin tarifi paylaştı.

profil
İdil Yazar
31.10.2019
Balkabaklı muffin tarifi

Malum, havalar soğudu. Kışın gelmesi ile birlikte, balkabakları da tezgahlarda yerini almaya başladı. Kabak tatlısının, pumpkin spice latte’nin ya da balkabağı çorbasının hayranlarından biriyseniz; zencefil ve tarçın gibi aromatik baharatlarla lezzetlendirilen, damla çikolata ile lezzetini ikiye katlayan ve nefis balkabağının rengi, dokusu, kokusu ve lezzeti ile enfes bir tatlı olan balkabaklı muffin tarifimi de mutlaka denemelisiniz! 

Hadi gelin, sözü daha fazla uzatmayalım ve bu kış kahvenin yanında ve çay saatlerinde favoriniz olmaya aday nefis balkabaklı muffin tarifim için ihtiyacınız olan malzemelere göz atarak başlayalım… 


Malzemeler
•    4 adet yumurta
•    2 bardak toz şeker
•    4 bardak un 
•    1 bardak sıvıyağ 
•    1.5 bardak balkabağı püresi 
•    1.5 bardak damla çikolata
•    1 tatlı kaşığı karbonat
•    1 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 
•    1 çay kaşığı tarçın
•    1 çay kaşığı zencefil 
•    1 paket hamur kabartma tozu 

Nasıl yapılır?
Tarife geçmeden önce, balkabağını püre haline getirmek için; önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri folyo ile kapalı şekilde 1 saat pişirin. Ardından, balkabaklarını blender’dan geçirerek püre haline getirin. 


•    Püre haline getirilmiş balkabağı, yumurta ve toz şekeri derin bir kasede birleştirin ve güzelce çırpın. 
•    Sıvıyağı da ekleyin ve tekrar çırpın. 
•    Unu ayrı bir kaseye alın. 
•    İçerisine tarçın, zencefil, hamur kabartma tozu ve biraz karbonat ilave edin. 
•    Her şeyi bir çatalla karıştırıp güzelce harmanlayın ve spatula ile karıştırarak sıvı malzemelere yedirin.
•    Unun güzelce karıştığını gördükten sonra, içine damla çikolata ve portakal kabuğu rendesini de ilave edin. 
•    Hazırladığınız kek karışımını muffin kalıplarına aktarın. 
•    Muffin’leri önceden 170 derecede ısıtılmış, fansız çalışan fırında 20 dakika pişirin. 


Afiyet olsun! 

Önceki ve Sonraki
Haberler