YAŞAM - YEME - İÇME

Baklavalık hazır yufkadan pratik baklava tarifi

Yarın bayram ve siz hala misafirleriniz için tatlı yapmaya fırsat bulamadıysanız, pratik bir tarifle lezzetli bir baklava yapabilirsiniz. Baklavalık hazır yufkayla yapacağınız bu tatlı lezzetiyle hem misafirlerinizin, hem sizin damaklarınızı şenlendirecek

profil
Ceren Demirel
01.05.2022
Baklavalık hazır yufkadan pratik baklava tarifi
  • 800 gramlık bir paket baklavalık yufka
  • 150 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı rondoda çekilmiş şam fıstığı

 

Şerbet için:

  • 3 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu
  • Şerbet malzemelerini bir tencereye koyup 20 dakika kadar kaynatın.
  • Baklava için yufkaları paketten çıkardıktan sonra kurumaması için nemli iki bez arasına koyun.
  • Fırın tepsinizin altını yağladıktan sonra iki kat yufka koyup üzerine yağ karışımından fırça yardımıyla azıcık sürün.
  • Her iki katta bir, yağ karışımından azar azar yaydıktan sonra yufkaların yarısına gelince şam fıstıklarını yayın ve kalan yufkalarla yine iki katta bir, yağ karışımıyla yağlayın.
  • Tüm katlar bittikten sonra yufkaları dilerseniz dikdörtgen, dilerseniz de baklava şeklinde kesin.
  • En üzerine de tekrar tereyağı sosunu sürdükten sonra 170 derecede fansız fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırına göre zaman değişebilir.
  • Şerbet soğuduktan ve baklava da iyice ılıdıktan sonra şerbeti yufkaların üzerine dökebilirsiniz.
  • Dikkat edin, şerbet ya da yufkalar sıcak olursa baklavanız hamurlaşacaktır.

 

Afiyet olsun, iyi bayramlar.

Önceki ve Sonraki
Haberler