YAŞAM - YEME - İÇME

Armutlu baharatlı alt üst kek tarifi

Tam da mevsiminde olduğumuz armutla harika bir kek yapmaya ne dersiniz? Çayınızın ve kahvenizin yanında keyifle yiyeceğiniz bu armutlu keke, tadına bakan herkesin bayılacağına emin olabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

profil
Sinem Çapraz
12.11.2022
Armutlu baharatlı alt üst kek tarifi
  • 4 adet armut
  • 2 yemek kaşığı tereyağ 
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker 

 

Kek hamuru için: 

  • 4 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı süt ( 200 ml) 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 3.5 su bardağı un  
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı çekilmiş toz kakule 
  • 1 çay kaşığı çekilmiş toz karanfil 
  • 1 çay kaşığı toz tarçın 

İlk önce armutlar soyulur ve dilimlenir. Tereyağ, yapışmayan bir tavada eritilir ve armutlar ile esmer şeker de eklenip 2-3 dakika bir pişirme yapılır. 22 cm'lik kek kalıbının tabanına armutlar dizilir. 

Kek için ilk önce şeker ve yağ çırpılır. Daha sonra yumurtalar tek tek eklenir ve çırpılır. Süt eklenir ve çırpılır. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve baharatlar da eklenerek çırpılır. Kek hamuru armutların üzerine dökülür. 180 derece ısınmış fırında pişirilir. Kalıptan ters çevirilerek çıkarılır. Dilenirse ılıkken üzerine dondurma ile servis edilebiliir. 

Önceki ve Sonraki
Haberler