YAŞAM - YEME - İÇME

Apple Crumble cheesecake tarifi

Crumble ve cheesecake sevenlerin bu tarifi sık sık yapacağına eminiz. Çünkü bu tatlı iki efsane lezzeti bir araya getiriyor. Okan Filizçay, bu tatlıyı pudra şekeri ve dondurma ile servis etmenizi öneriyor

profil
BT Ekip
08.09.2024
Apple Crumble cheesecake tarifi

1 su bardağı = 200 ml 

26 cm kelepçeli kalıp kullandım. Kalıbınız daha küçükse malzemeleri azaltabilirsiniz. 

 

Taban için: 

  • 3 paket tereyağlı bisküvi
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık
  • 100 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin 

 

Peynir krema için: 

  • 2 paket krema
  • Yaklaşık 400 gram labne ya da mascarpone
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 4 adet küçük boy yumurta 
  • 5 yemek kaşığı un 

 

Elma için: 

  • 3-4 adet orta boy kırmızı elma 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın 

 

Kırıntı hamur için: 

  • 4 yemek kaşığı soğuk tereyağı 
  • 1 su bardağı un 
  • Yarım su bardağı parça fındık (badem ya da ceviz de kullanabilirsiniz) 

İşe ilk önce bisküvileri fındıkla birlikte toz haline getirmekle başlıyoruz. 100 gr eritilmiş tereyağını ilave edip ıslak bir kum haline getiriyoruz. Kalıbımızın tabanını ve kenarlarını kaplıyoruz. (Tabana pişirme kağıdı kullanmayı unutmayalım) Kalıbımızı buz dolabında beklemeye gönderiyoruz. 

Peynirli krema için yukarıda verdiğim tüm malzemeleri çırpıyoruz. (Önce kremayı çırpıp güzelce kabartalım sonra diğer malzemeleri sırayla ekleyelim) 

Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayıp şeker ve tarçınla hafiften ocakta yumuşatıyoruz. 

Kırıntı hamur için de soğuk tereyağı, un ve parça fındıkları elimizde kırıntılar haline getiriyoruz. 

Son olarak tüm malzemeleri buluşturuyoruz. Bisküvi kırıntılarının içini kremayla doldurup üzerine elmaları dağıtıyoruz. Son olarak da kırıntıları dikkatlice serpiştiriyoruz. 

Önceden alt üst fansız 160 derecede ısınan fırına 1 saatliğine gönderiyoruz. (Çatlamaması için ısıya dayanıklı bir kaseye su koyup fırının içine bırakabilirsiniz) Fırından çıkınca buzdolabında en az 2-3 saat dinlenmeli. 

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.  


Önceki ve Sonraki
Haberler