YAŞAM - YEME - İÇME

Bademli kekle damağınız şenlensin

Soğuk havalarda içinizi ısıtmak için içtiğiniz sıcacık çay ya da kahvenizin yanına bademli kek yapmaya ne dersiniz? Vacilando Şefi Özge Kırış, damağınızı şenlendirecek bademli kek tarifini paylaştı…

profil
BT Ekip
05.12.2021
Bademli kekle damağınız şenlensin

- 3/4 su bardağı badem unu

- 1 su bardağı şeker

- 1/4 çay kaşığı tuz

- 3 adet yumurta

- 8 yemek kaşığı tereyağı

- 1/3 su bardağı un

- 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu

- Pudra şekeri

- Badem unu, şeker ve tuzu mikserle iyice karıştırın.

- Yumurta ve tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.

- Un ve kabartma tozunu ekleyip homojen haline gelince bir spatula yardımıyla birkaç kez alt üst edin.

- Kelepçeli kalıbınızı iyice yağlayın ve hamuru içine dökün.

- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi temiz çıkarsa kekinizi fırından alın.

- 10-15 dakika soğumaya bırakıp ters çevirerek kalıptan çıkarın.

- Üzerini pudra şekeri ve meyveyle süsleyerek servis edin.

Önceki ve Sonraki
Haberler