- 3/4 su bardağı badem unu
- 1 su bardağı şeker
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 3 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı tereyağı
- 1/3 su bardağı un
- 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Pudra şekeri
- Badem unu, şeker ve tuzu mikserle iyice karıştırın.
- Yumurta ve tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip homojen haline gelince bir spatula yardımıyla birkaç kez alt üst edin.
- Kelepçeli kalıbınızı iyice yağlayın ve hamuru içine dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi temiz çıkarsa kekinizi fırından alın.
- 10-15 dakika soğumaya bırakıp ters çevirerek kalıptan çıkarın.
- Üzerini pudra şekeri ve meyveyle süsleyerek servis edin.