YAŞAM - SEYAHAT

Avrupa’nın, Instagram’da en çok paylaşılan Noel pazarları

Avrupa’nın birçok kentinde kurulan ve her yıl binlerce kişiyi ağırlayan Noel pazarlarının en popülerleri belli oldu. Instagram’daki hashtag sayısına bakılarak yapılan araştırmaya göre, Avrupa’nın en çok fotoğrafı paylaşılan Noel pazarları Strazburg ve Viyana’da kurulan pazarlar oldu

Avrupa’nın, Instagram’da en çok paylaşılan Noel pazarları

Yılbaşı ve Noel ruhu dünyayı sarıp sarmaladı bile! Geçen yıl pandemi nedeniyle kurulamayan dünyanın çeşitli şehirlerindeki Noel pazarlarının bir kısmı da konuklarını ağırlamaya başladı. OnlineMoneyAdvisor.co.uk de Instagram’daki hashtag sayılarına bakarak bu Noel pazarlarının en popülerini okurlarıyla paylaştı. Her birinin oluşturduğu hashtag sayısına bakılarak, hangi Avrupa şehrinin Instagram’da en çok paylaşılan Noel pazarına sahip olduğu belirlendi.

Bu Noel sezonu, Fransa'nın Strazburg kenti, sosyal medya platformunda 16.981 hashtag’e sahip olarak Avrupa'nın Instagram’da en çok paylaşılan Noel pazarı unvanını aldı. Christkindesmäkir denilen Pazar, ülkedeki en eski Noel Pazar olma özelliğini taşıyor.

Strasbourg’u, sadece 312 hashtag farkıyla hemen arkasından Avusturya Viyana’daki Noel pazarı (16.669 hashtag) takip ediyor. Viyana Noel pazarı, buz pateni pistinden ren geyiği gezintilerine kadar çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Instagram'da en çok fotoğraflanan üçüncü Noel pazarı ise, 9,913 hashtag ile başka bir Orta Avrupa ülkesi olan Macaristan'ın başkenti Budapeşte’de yer alıyor. Bu Noel pazarı, ülkenin en büyük kilisesi olan Aziz Stephen Bazilikası çevresinde bulunuyor.

Listenin dördüncü ve beşinci sıralarında ise Çek Cumhuriyeti (8.511 hashtag) ve Köln, Almanya (5.134 hashtag) yer alıyor. Araştırma, Instagram'a en uygun Noel pazarlarına sahip 14 şehirden üçünün Almanya'da bulunduğunu gösteriyor.

Instagram’da en az paylaşılan Avrupa Noel pazarlarına gelince…

İskoçya'nın Edinburgh kentindeki Noel pazarı, yalnızca 661 Instagram hashtag'iyle son sırada yer alıyor.

İşte sırasıyla Avrupa’nın, Instagram’da en çok paylaşılan Noel pazarları…















Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog