YAŞAM - YEME - İÇME

2 peynirli makarna tarifi

Hepimizin evde olduğu bugünlerde zamanımız hiç olmadığı kadar çok belki... Fakat malzemeleri mümkün olduğunca dikkatli, sınırlı kullanmakta fayda var. İzem Armağan kolayca bulunabilen malzemeleri küçük ipuçları ile lezzet şölenine dönüştüren bir makarna tarifi paylaştı.

profil
İzem Armağan
21.03.2020
2 peynirli makarna tarifi

Hepimizin evde olduğu bugünlerde zamanımız hiç olmadığı kadar çok belki... Fakat malzemeleri mümkün olduğunca dikkatli, sınırlı kullanmakta fayda var. Her evde kolaylıkla bulunabilecek, çocukluğumuzu hatırlatan basit yemekleri küçük dokunuşlarla lezzet şölenine dönüştürebiliriz. İşte ' 2 peynirli makarna' tarifinde amacım tam da bu! 

Malzemeler

•   1 paket Farfalla ( Kelebek Makarna)
•    İnce kıyılmış maydanoz
•    2 dilim beyaz peynir
•    Yarım çay bardağı zeytinyağı
•  1 dilim rendelenmiş eski kaşar ya da Parmesan peyniri
•    Karabiber 

Not: Et bulyon ya da tavuk bulyon kullanıyorsanız suyuna 1 kaşığın ucu kadar ilave ederseniz daha da lezzetli olacaktır. 

Hazırlanışı:

1. 7 bardak içme suyunu tencereye koyun. Kaynama noktasına gelen suya yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin. Dikkat:  En önemli püf noktalarından biri, makarnanın suyu süzülmeyeceği için çok fazla su koymamanız. Su miktarının makarnayı 1 parmak kadar geçmesi yeterli. 

2. Daha sonra makarnayı ilave edin ve karıştırın. 

3. Ayrı bir yerde beyaz peyniri rendeleyin. 

4. Makarna haşlanma noktasına geldiğinde içerisine önceden rendelediğiniz beyaz peyniri, ince kıyılmış maydanoz ve karabiberi ilave edip karıştırın. 

5. Tabağınıza aldığınız makarnanın üzerine dilerseniz Parmesan peyniri yerine eski kaşar rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Bonus: Cajun baharatlı karnabahar ve sarımsaklı vegan makarna

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog