YAŞAM - YEME - İÇME

Cajun baharatlı karnabahar ve sarımsaklı vegan makarna

Karnabaharın tam zamanı! Kış sebzeleri ile vegan bir tarif arayanlar için Ceren Demirel pratik bir alternatif paylaştı.

profil
Ceren Demirel
9.02.2020
Cajun baharatlı karnabahar ve sarımsaklı vegan makarna

Malzemeler:

Karnabahar için:

  • 1 top karnabahar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


Cajun baharatı:
•    1 çay kaşığı tatlı toz biber (paprika)
•    ½ acı pul biber
•    ½ çay kaşığı kekik
•    ½ çay kaşığı zahter
•    1 çay kaşığı sarımsak tozu
•    ½ çay kaşığı soğan tozu
•    ½ çay kaşığı tuz

Makarna için;
•    1 paket penne makarna (dilerseniz glütensiz)

Makarna sosu için;
•    2 bardak şekersiz badem sütü
•    1 yemek kaşığı mısır nişastası
•    1 yemek kaşığı besin mayası
•    6-7 adet sarımsak
•    Taze kekik, fesleğen

Yapımı:
Karnabahar:

•    Karnabaharları küçük ağaççıklar halinde ayırın.
•    Zeytinyağı ve tüm baharatla güzelce karıştırın.
•    200C ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Makarna:
Penne makarnayı bol tuzlu suda dişe gelir kıvamda haşlayın.

Sosu için; 

  • Badem sütü ile mısır nişastasını bir sos tenceresine alıp orta-kısık ateşte kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Kapatmaya yakın içine rendelenmiş sarımsakları ve besin mayasını da ilave edin.
  • Sos pişince makarnayla karıştırın damak tadınıza uyan taze otlarla tatlandırın. Taze kekik ve taze fesleğen olabilir.
     
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog