YAŞAM - HABER

Louis Vuitton, Avustralya Açık’ın Resmi Kupa Sandığı ortağı oldu

Fransız lüks markası Louis Vuitton, sezonun açılış Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık’ın Resmi Kupa Sandığı ortağı oldu. Louis Vuitton, 14 Ocak’ta başlayacak Avustralya Açık için erkekler ve kadınlara özel iki Resmi Kupa Sandığı tasarladı

profil
BT Ekip
20.12.2023
Louis Vuitton, Avustralya Açık’ın Resmi Kupa Sandığı ortağı oldu

Louis Vuitton, 14 Ocak'ta Melbourne'de başlayacak olan Avustralya Açık için iki zarif ve çarpıcı Resmi Kupa Sandığı tasarladı. Erkekler için ‘Norman Brookes Challenge Cup’ ve kadınlar için ‘Daphne Akhurst Memorial Cup’ olmak üzere görkemli Avustralya Açık kupalarının her biri için birer tane olmak üzere özel olarak üretilen sandıklar, 27 ve 28 Ocak'taki kadınlar ve erkekler finallerinin başlangıcında ve ardından yapılacak ödül törenlerinde sergilenecek.

Özel olarak tasarlanan sandıklar, Paris'in hemen dışındaki Asnières'de bulunan Maison'un tarihi atölyelerinde deneyimli Louis Vuitton zanaatkarları tarafından el işçiliğiyle üretiliyor. Ahşap çerçeve ikonik Louis Vuitton Monogram kanvasıyla kaplanıyor ve klasik lozin deri süsleme ve 1860'lardan beri Louis Vuitton sandıklarında kullanılan aynı pirinç köşe koruyucuları, kilit ve tokalar ile tamamlanıyor. Sandıkların, içindeki kupaları ortaya çıkarmak için geriye katlanan iki ön panelinde hem ‘Victory’, hem de ‘Vuitton’u temsil eden beyaz renkte çarpıcı bir ‘V’ harfi bulunuyor. Her iki sandık da turnuvanın kendine özgü mavi kort renk paletiyle uyumlu mavi mikrofiberle kaplanıyor ve kapağın alt tarafında ‘Australian Open’ın logosu olan beyaz bir ‘AO’ ile tasarım tamamlanıyor.

Avustralya Açık'ın Resmi Kupa Sandığı ortağı olan Louis Vuitton, bu yepyeni, özel üretim sandıklar için Tennis Australia ile yakın bir şekilde çalıştı. Bu sandıklar, Maison'un Roland Garros ve Davis Kupası için üretilen “’Trophy Trunk’lar ile başlayan tenise olan uzun süreli bağlılığını teyit ediyor ve Louis Vuitton'un FIFA Dünya KupasıTM, Rugby Dünya Kupası, NBA Şampiyonluk Kupası, Formula 1 Grand Prix de Monaco, League of Legends ve America's Cup dahil olmak üzere dünyanın en ikonik kupaları için özel tasarım seyahat sandıkları üretme konusundaki uzun geçmişini sürdürüyor.

"Louis Vuitton ikonik sandıklar yaratmasıyla ünlüdür ve tarihi Avustralya Açık kupalarımız için yaratılan çarpıcı el yapımı özel sandıklardan çok memnunuz" ifadesi ile duygularını belirten Tennis Australia CEO’su Craig Tiley, "Avustralya Açık ve Louis Vuitton, tarihe, geleneğe ve efsanevi başarı ve becerilerin kutlanmasına büyük saygı duyarken, benzersiz mükemmellik ve yeniliğe olan bağlılıklarını da paylaşıyorlar" diyerek cümlelerini tamamlıyor.

Louis Vuitton Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Pietro Beccari ise "Rugby Dünya Kupası ve 2023 Ballon d'Or® için yaratılan kupa sandıklarından sonra, zaferin Louis Vuitton ile seyahat ettiğini bir kez daha gösteren 2024'ün ilk Grand Slam turnuvası ile bu yeni ortaklığı duyurmaktan gurur duyuyoruz" cümlesiyle bu ortaklık hakkındaki düşüncelerini ifade ediyor. Beccari sözlerini şöyle sürdürüyor: "170 yılı aşkın bir süredir Maison, dünyanın en büyük spor etkinlikleriyle paylaştığımız tüm değerleri; mükemmelliği, yaratıcılığı ve cesareti temsil eden sandıklar yaratıyor."

Önceki ve Sonraki
Haberler