İYİ HİSSET - BESLENME

Mevsime uygun 5 farklı fit kahvaltı keyfi

İlkbahar-yaz aylarının taptaze ürünleriyle hazırlanmış, hem göz hem mide doyuran kahvaltı tabaklarına hazır mısınız? İşte kahvaltıya yeni bir soluk getirecek 5 özel öneri. Her tabakta lezzet, denge ve renk var. Üstelik hazırlaması da çok kolay!

profil
Hanse Nur Özyurt
24.05.2025
Mevsime uygun 5 farklı fit kahvaltı keyfi

Mayıs ayının favorisi kabakla, hem hafif hem tok tutan bir kahvaltı tabağı hazırlıyoruz. Yanında taze otlu yoğurtla ferahlık katıyoruz.

Tarif:

  • 2 küçük kabak (rendelenip suyu sıkılmış)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yulaf (blenderda çekilmiş)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze nane, dereotu, yeşil soğan
  • Tuz, karabiber

Tüm malzemeleri karıştırın, yağlı kağıt üzerine kaşıkla şekil verin, 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Yanına: 

  • 2 yemek kaşığı yoğurt + nane + dereotu 
  • Haşlanmış yumurta, birkaç dilim salatalık ve domates

Tatlı dokunuşlu bir kahvaltı tabağı arayanlara özel. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerinde labne ve çileğin muhteşem uyumu.

Tarif:

1 dilim tam tahıllı ekmeği tost makinesinde kızartın.

Üzerine:

  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • 3–4 taze çilek (ince dilimlenmiş)
  • 1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı granola veya ezilmiş fındık 
  • Süslemek için taze nane yaprakları
     

Yanına:

  • 1 haşlanmış yumurta
  • Çeyrek avokado 

Yaza yakışır renkli ve doyurucu bir tabak. Avokado ve peynir ezmesiyle yapılan tost; yanında ise zeytinyağlı yumurtalı semizotu salatası.

Tarif (Tost için):

  • 1 dilim tam buğday ekmeği (kızarmış)
  • 1/4 avokado + 1 dilim az tuzlu beyaz peynir (çatalla ezin)
  • Üzerine 5–6 kiraz (ikiye kesilmiş, çekirdeksiz)
  • Birkaç fesleğen yaprağı
    Tost üzerine karışımı sür, kiraz ve fesleğenle süsle.
     

Semizotlu salata 

  • 1 yumurta (haşlanmış ve doğranmış)
  • 1 avuç semizotu
  • Zeytinyağı, limon, tuzla harmanla
  • Üzerine 3-4 cherry domates 

Tatlı-tuzlu dengesiyle fark yaratan bir tabak. Şeftaliyi ızgara yapıyor, yanına hafif bir peynir ve omlet ekliyoruz.

Tarif:

  • 1 orta boy olgun şeftali (dilimlenmiş). Tavada veya tost makinesinde hafifçe ızgara edin.
  • 1-2 dilim az tuzlu beyaz peynir 

 

Yanına:

  • 1 yumurta ile yapılmış mini yeşil otlu omlet (ıspanak, maydanoz, taze soğan)

Tatlı kaçamağı gibi ama aslında son derece sağlıklı! İçinde un yok, rafine şeker yok; ama bol bol tat var.

Tarif:

  • 1 adet muz
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yulaf (öğütülmüş)
    Tüm malzemeleri çırp, yapışmaz tavada küçük pankekler halinde pişir.

 

Üzerine:

  • 3–4 çilek (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
     

Yanına:

Bitki çayı veya şekersiz soğuk nane-limon suyu


Bu beş tabak; mevsimin en taze ürünleriyle hazırlanmış, göz alıcı, pratik ve çok yönlü seçenekler sunuyor. Sıradan kahvaltılara veda edin, yazın tazeliğini tabağınıza taşıyın!

Önceki ve Sonraki
Haberler