İYİ HİSSET - BESLENME

Fit profiterol tarifi

Diyeti bozmadan, suçluluk duymadan da tatlı yemek mümkün. Diyetisyen Berrin Yiğit sağlıklı ve lezzetli bir profiterol tarifi paylaştı...

profil
Berrin Yiğit
17.02.2019
Fit profiterol tarifi

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı su
  • 60 gram kadar tereyağı
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 3 adet yumurta

 

 Kreması için

  • 1 litre laktozsuz süt
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 3-5 damla vanilya esansı

 

Çikolata sosu

  • %70-80 kakaolu çikolata

 

 Yapılışı

  • Hamuru için suyun içinde tereyağını atıp ocakta eritin. Eridikten sonra ununu koyup 6 dakika kadar kavurun.
  • Ayrı bir kaba alın ve hamur soğuduktan sonra 3 yumurta kırıp iyice yoğurun.
  • Tepsiye minik toplar halinde koyup 180 derecede pişirin.
  • Daha sonra kreması için süt ve un karıştırın ve ocağın üzerine alarak pişirin. Ocaktan alınınca vanilya esansı ekleyin.
  • Çikolatayı ise benmari usulü eritin.
  • Fırından çıkan hamurların içine krema şırıngası kullanarak alabildiği kadar krema ile doldurup üzerine 1 yemek kaşığı erittiğiniz çikolata sosunu dökün.

          Afiyet olsun J


Önceki ve Sonraki
Haberler