EĞLENCE - KÜLTÜR SANAT

2019'un en iyi dizileri

Her yıl Aralık ayında açıkladığı listeler ile Oscar ve Emmy ödüllerinin habercisi olan Amerikan Film Enstitüsü (AFI), 2019’un en iyi dizilerini belirledi.

profil
BT Ekip
13.12.2019
2019'un en iyi dizileri

Kasım 2016 tarihinden beri gösterimde olan The Crown 2019 yılında 3. sezonu yayınladı. İngiliz kraliyet ailesinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olarak tarihe geçen Kraliçe II. Elizabeth’in 1947'de, 25 yaşında tahta geçişi ile başlayan dizi hem tarihi hem de biyografik özellikler taşıyor. 

Yönetmen: Peter Morgan, Stephen Daldry
Oyuncular: Olivia Colman, Tobias Menzies, Helena Bonham Carter
Ülke :ABD


2011 yılında hayatımıza giren Game of Thrones 2019'da sekizinci sezonu ile ekranlara veda etti. Dizinin merakla beklenen finali aylarca konuşuldu. Game of Thrones bu yılın Emmy Ödül Töreni'nden 'En İyi Drama' dahil olmak üzere tam 12 ödülle ayrılarak tarihe geçti.  

Yaratıcı Ekip: David Benioff, D.B. Weiss
Oyuncular : Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington 

 


ABD'de Barack Obama rüzgarının ardından gösterime giren The Veep, 2012 yılından beri yayında.  Eski senatör Selina Meyer'in Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinin ardından yaşanan komik olayları konu alan dizi, feminist yorumcuları biraz kızdırdı. 

Yönetmen David Mandel, Armando Iannucci
Oyuncular: Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumsky, Tony Hale


3 Haziran 2018'den beri yayında olan 'Succession' dünyanın en önemli medya şirketlerinden birini yöneten Logan Roy ve dört çocuğunun hikayesini anlatıyor. Para, politika, iktidar ve aile ilişkileri ekseninde geçen dizi oldukça sürükleyici ve şaşırtıcı. 

Yapımcı: Jesse Armstrong

Oyuncular: Hiam Abbass, Nicholas Braun, Brian Cox

 

 


2019'un yeni dizileri arasında en çok konuşulan yapımlardan olan 'Unbelievable' Pulitzer Ödüllü bir haberden uyarlandı. Dizide tecavüze uğradığını söyleyen fakat bunu kanıtlayamadığı için suçlanan bir genç kızın soruşturmasını iki kadın detektif sahipleniyor. Başrolde Ayin adlı filmden tanıdığımız Toni Colette yer alıyor. 

Yönetmen: Susannah Grant
Oyuncular: Kaitlyn Dever, Toni Collette, Merritt Wever


Koreograf Bob Fosse ile Broadway’ın en iyi dansçılarından Gwen Verdon aşkını anlatan Fosse/Verdon 2019'un dikkat çeken mini dizilerinden ... Biyografi türündeki yapım 8 bölümden oluşuyor. Oscar ödüllü oyuncu Michelle Williams'ın preformansı dikkat çekici. 

Yaratıcı Ekip: Thomas Kail, Steven Levenson
Oyuncular: Sam Rockwell, Michelle Williams, Norbert Leo Butz


Geçtiğimiz yıl ABD'de en çok ses getiren yapımlardan olan 'When They See Us' işlemedikleri bir suç yüzünden yargılanan beş siyahi gencin hikayesini konu alıyor. 16 dalda Emmy adaylığı bulunan yapım 2 dalda ödül kazandı. 

Yönetmen: Ava DuVernay
Oyuncular: Asante Blackk, Caleel Harris, Ethan Herisse

 


1986 yılında Ukrayna'nın Çernobil şehrindeki Çernobil Nükleer Santrali'nde meydana gelen kazayı ve ardından yayılan radyasyonu konu alan dizi IMDB’de gelmiş geçmiş en yüksek puanlı dizi olma özelliğini taşıyor. 2019 yılının en çok ses getiren yapımı olan Çernobil 5 bölümlük bir mini dizi. 

Yapımcı: Craig Mazin
Oyuncular : Jessie Buckley, Jared Harris, Stellan Skarsgård 


ABD'nin 1980'li yıllarını konu alan dizi, bir dans ekibi ekseninde zengin ve orta sınıfın yaşamları arasındaki farklılıkları ve eşcinsel kültürü konu alıyor. 

Yönetmen: Ryan Murphy, Brad Falchuk, Steven Canals
Ülke: ABD


lan Moore‘un 1986’da yayımlanan çizgi romanından uyarlanan Watchmen'in ciddi ölçüde hayran kitlesi var. Dizide bir grup polis, şehrin süper kahramanlarını hedef alıyor. 

Yönetmen: Damon Lindelof
Oyuncular: Regina King, Jean Smart, Don Johnson
Ülke: ABD


2016-2019 yılları arasında yayınlanan 'Fleabag' İngiltere'nin yeni nesil Bridget Jones yapımlarından... Dizi 30'lu yaşlarında olan ve Londra'da tek başına ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadının komik maceralarını konu alıyor.

Yönetmen :Phoebe Waller-Bridge
Oyuncular: Phoebe Waller-Bridge, Andrew Scott, Brett Gelman

Bonus: 2019 yılının en iyi filmleri
 


Önceki ve Sonraki
Haberler