EĞLENCE - KÜLTÜR SANAT

2019'un en iyi filmleri

Her yıl Aralık ayında açıkladığı listeler ile Oscar ödüllerinin habercisi olan Amerikan Film Enstitüsü (AFI), 2019’un en iyi 10 filmini belirledi.

profil
BT Ekip
6.12.2019
2019'un en iyi filmleri

2019'un en çok konuşulan filmi kuşkusuz Joker oldu. Hem film festivalleri hem de  gişe filmleri arasında dikkat çeken bu yapım pek çok film eleştirmeninin gözdesi. Başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatını konu alan Joker ilgi çekici bir sistem eleştirisi...

Yönetmen: Todd Phillips
Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz 
Tür: Dram
Ülke: ABD, Kanada


I. Dünya Savaşı sırasında Britanya askeri olan Schofield ve Blake'in merkezinde ilerleyen yapım etkileyici bir savaş filmi. 

Yönetmen: Sam Mendes
Oyuncular: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong 
Tür Savaş filmi, Dram
Ülke: İngiltere, ABD


Yıldız oyuncu kadrosu ve yönetmeni ile dikkat çeken 'The Irishman' ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan mafya tetikçisi Frank Sheeran’in hayatını konu alıyor. 

Yönetmen: Martin Scorsese
Oyuncular: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci devamı
Tür :Gerilim, Biyografik
Ülke: ABD


Alternatif bir aile filmi olan The Farewell hayatının sonuna gelen büyükanneleri için veda düğünü organize eden Çinli bir aileyi konu alıyor. 

Yönetmen: Lulu Wang
Oyuncular: Awkwafina, Tzi Ma, Yang Li Xiang
Tür : Dram, Komedi
Ülke :ABD, Çin


'Marriage Story' oyuncu bir kadın ve yönetmen olan eşinin New York'ta Los Angeles'a uzanan boşanma hikayesini konu alıyor. 

Yönetmen: Noah Baumbach
Oyuncular: Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern devamı
Tür: Dram
Ülke: ABD


Alternatif bir dönem filmi olan Jojo Rabbit, Hitler sempatizanı bir çocuk olan Jojo Betzler'in gözünden anlatılıyor.  Jojo annesinin evlerinde Yahudi bir kız sakladığını öğrenir. Jojo hayali arkadaşı Hitler ile zihninde mücadeleye girer. 


Suç romanı yazarı olan Harlan Thrombey'in 85. yaş gününde evinde ölü bulunmasını konu alan film etkileyici bir dedektiflik filmi.

Yönetmen: Rian Johnson
Oyuncular: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas devamı
Tür: Polisiye, Komedi, Dram
Ülke: ABD


Louisa May Alcott’un klasikleşmiş romanından uyarlanan film iç savaş sonrası Amerika'da hayata tutunmaya çalışan dört kız kardeşi konu alıyor. 

Yönetmen: Greta Gerwig
Oyuncular: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh devamı
Tür :Romantik, Dram
Ülke: ABD


Yıldız oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film, dizi oyunculuğu ile ünlenen bir aktörün sinema dünyasına girme çabasını konu alıyor ve izleyiciyi 1969 yılının Hollywood ortamına çekiyor. 

Yönetmen: Quentin Tarantino
Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie devamı
Tür :Dram, Komedi
Ülke: ABD


1996 Yaz Olimpiyatları sırasında Centennial Olympic Parkı’nda bombalı saldırı meydana gelir. Yaşanan olayların suçlusu ise aslında onlarca kişinin hayatını kurtaran güvenlik görevlisi Richard Jewell olarak görülür. 

Yönetmen: Clint Eastwood
Oyuncular: Paul Walter Hauser, Sam Rockwell, Kathy Bates devamı
Tür: Dram
Ülke: ABD


Yılın sürpriz filmi 'Parazit' AFI jürisinin de özel seçimi... Zengin bir ailenin hayatına adım adım sızan yoksul bir aileyi anlatan film akıllardan çıkmayan onlarca sahne içeriyor. 

Yönetmen: Joon-ho Bong
Oyuncular: Kang-Ho Song, Woo-sik Choi, Park So-Dam devamı
Tür :Gerilim
Ülke: Güney Kore


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog