YAŞAM - YEME - İÇME

Yaz menüsü ile dikkat çeken 4 mekan

İstanbul farklı lezzetler ve alternatif mekanlar arayanlar için baş döndürücü olabiliyor. Yazın son günlerine yaklaşırken özel lezzetleri ve kendine has atmosferleri ile dikkat çeken 4 mekandan öneriler sunuyoruz...

profil
BT Ekip
02.08.2019
Yaz menüsü ile dikkat çeken 4 mekan

WestPort Pub, Kalamış'a İngiliz pub stilini taşıyan bir mekan. Atmosferi ve özel lezzetleri ile bu iddiasını doğruluyor. Menüde tempura levrek ile patates kızartmasından oluşan ve bezelye, avokado püresi, kapari ezmesi, misket limon ile sunulan Fish&Chips ve dana kaburga tandır, parmesan, kuru domates, mantar püresi, edamame ile farklılaşan Westport Burger şimdiden ünlendi. Yaz menüsünden 'Fatuous Salata' taze semizotu ve kadayıfa sarılı keçi peyniri ile hem ferahlatan hem de tok tutan ideal bir salata... Risotto Milanese ve Mexican Tacos ise yurtdışında yiyebileceğiniz lokal lezzetleri aratmıyor. Avokado ile hazırlanan Vegan Burger ise alternatif olarak değerlendirilebilir. 


Belçikalı şef Alain Coumont tarafından kurulan ve bugün 19 ülkede faaliyet gösteren Le Pain Quotidien her detayıyla kendine has olan atmosferi ve organik ekmekleri ile ünlü... Sıcak yaz ayları için serinletici alternatifler sunan mekanın menüsünde 'Enginarlı Bonfile Sote', roka, parmesan, taze fesleğen ve Akdeniz sosuyla servis edilen Ricotta Peynirli Ravioli, Tarhana ile Panelenmiş Balık Salatası ve Chia, Çörek Otu, Keten Tohumu Kaplı Levrek özellikle dikkat çekiyor. Ferahlamak içinse portakal, tarçın ve nane aromasıyla farklılaşan Hibiskus Limonata ideal... Tatlı olarak ise çocukluğunuza dönerek  Eti’nin çok sevilen bisküvisi Negro ile hazırlanan hafif kremalı Tiramisu'yu tadabilirsiniz. 


Haliç manzarasına karşı keyifli bir akşam yemeği yiyebileceğiniz Lazzoni Jin Terrace, bu yıl 26'ncısı düzenlenen World Travel Awards'ta 'Türkiye’nin En İyi Lifestyle Oteli' ödülüne değer görülen Lazzoni Hotel'in teras katında bulunuyor. Mekanın yaz menüsünde deniz tarağı ile servis edilen Somon Küpleri, Dana Lokum, Portakallı Yeşil Salata ve tatlı olarak Jaconde Bisküvi Üzerinde Dark Chocolate Parçacıklı Mousse dikkat çekiyor.  Ayrıca bu adresi kendine has kokteyl tarifleri için özellikle not alabilirsiniz!

 


Maslak’ta 2018 yılında “fun & finest” konsepti ile hizmet vermeye başlayan Zaxi Restaurant, dünya ve Asya mutfaklarından lezzetler ve Sommalier Emre Zeytun imzalı kokteyleri ile dikkat çekiyor. Yaz menüsünün yıldızları ise taze bahçe yeşillikleri, avokado, domates, renkli taze biberler, salatalık ve Miso-Yuzu Sosu ile hazırlanan Kinoalı Zaxi Salatası, Kuzu Sırtı Karabuğday Risotto, sote edilmiş sebzeler ile servis edilen Karidesli Tortellini ve tatlı olarak ise Mangolu Çikolata Royal.


Önceki ve Sonraki
Haberler