YAŞAM - YEME - İÇME

Yalancı tiramisu

Tiramisuyu sevmeyen yoktur herhalde. Ama yapımı biraz zahmetli olduğu için bu leziz tatlıyı genellikle dışarıda yeriz. Oysa pastaban kullanarak, az malzemeyle aslı kadar lezzetli ‘yalancı’ tiramisu yapmak mümkün. İşte herkesin kolaylıkla yapıp bayılarak yiyeceği ‘yalancı’ tiramisu tarifi…

profil
Ceren Demirel
06.03.2022
Yalancı tiramisu
  • 1 paket kakaolu pastaban

 

Kreması için

  • 500 ml süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket labne

 

Pastabanı ıslatmak için

  • 1 su bardağı sıcak filtre kahve
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

 

En üstü için

  • 1-2 çorba kaşığı kakao
  • Önce kremayı hazırlayalım; kreması için süt, un, toz şeker karıştırıp kaynatın.
  • Kaynayıp puding kıvamını alınca vanilya ve bir paket labneyi ekleyip ilk fokurdamada altını kapatın.
  • Pastabanın alt katını servis tabağına koyup filtre kahvenin yarısıyla ıslatın.
  • Üstüne kremanın yarısından biraz azı kadarını dökün.
  • Pastabanın üst kapağını kapatıp bıçakla delikler açıp kalan kahveyi keke yedirin.
  • En üste kalan kremayı dökün.
  • Servis edeceğiniz günden bir gün önce yapın, buzdolabında bekleyip kek iyice suyu çekince daha güzel oluyor.
  • Servis etmeden hemen önce, üstüne tel süzgeçle kakaoyu dökün.
Önceki ve Sonraki
Haberler