YAŞAM - YEME - İÇME

USLA’dan ara tatile özel Genç Şefler Atölyesi

Yetişkinler kadar miniklere de değer veren USLA, ara tatile özel 11–14 Nisan tarihleri boyunca dört günlük Genç Şefler Atölyesi gerçekleştirecek. Atölye; 8–12 yaş arası tüm çocuklara sosyalleşirken, kişisel becerilerini de geliştirebilecekleri hem leziz, hem de eğlenceli anlar yaşatacak

USLA’dan ara tatile özel Genç Şefler Atölyesi

Otelcilik ve yiyecek-içecek sektöründe sertifikalı ve diplomalı eğitimler veren Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi yani USLA; miniklerin ara tatilini tatlandırmak, yeteneklerini keşfetmek, hatta geliştirmek, belki de kariyerleri için şimdiden hem eğlenceli, hem de öğretici deneyimler sunmak için 11–14 Nisan tarihleri arasında 4 gün boyunca, dolu dolu bir program gerçekleştirecek. 10 kişilik USLA Genç Şefler Atölyesi’nin dört günlük programı şöyle:

Genç Şefler Atölyesi’nin ilk günü saat 14.00’de başlıyor ve 16.00’a kadar devam ediyor. Konusunda uzman eğitmenler tarafından oldukça eğlenceli, bir o kadar da eğitici geçen bu atölyenin mönüsü de miniklerin iştahını kabartacak. Kıtır krutonlar ve parmesan peyniri ile servis edilen nefis bir tavuklu Sezar salatası ile başlayan atölye; hardal soslu patates salatası eşliğindeki dana schnitzel ile devam ederek miniklere de atölye sonunda yaptıklarını müthiş bir ziyafet gibi yemelerine olanak sağlayacak.


Miniklerin yepyeni lezzetlerle tanışmasını sağlayan nefis bir İtalyan mönüsü var sırada. Saat 14.00’de başlayan atölyenin ilk lezzeti mozzarella ve domatesli bruschetta olacak. 8–12 yaş aralığındaki miniklere değme İtalyan şeflere taş çıkartacak meziyetler kazandıracak atölye; pesto soslu, ev yapımı fettuccine ile devam edecek. Hangi çocuk makarna sevmez ki; hele bir de atölyenin sonunda minikler isterlerse yaptıklarını afiyetle yiyecek ya da aileleri için paketleyerek evlerine götürebilecek.


Bir gün önceden kalan Akdeniz ve İtalyan esintileri nefis kokular ve tatlarla etkisini devam ettirecek. Minik şefler bu sefer de kıtır panko ve parmesan peyniri ile servis edilen mantarlı risotto yapımını keşfe çıkacak ve atölyeyi İtalyan mutfağının ünlü lezzetlerinden Pollo Piccata Milanese yani Milano Usulü Tavuk ile taçlandıracaklar. 14.00–16.00 arası düzenlenecek bu atölyeden sonra minikler; ister yaptıklarını yiyecek, isterlerse de sevdiklerine yine bir ziyafet çekecekler.


Hem lezzeti, hem de görünümüyle iştahları kabartan Amerikan frosting tekniği ile Red Velvet Cupcake, hazırlama aşamasında bile miniklerin iştahını kabartacak. Tatlı dendiğinde, hele ki söz konusu çocuklar olunca akla ilk gelen lezzetlerden kurabiye yapımı da enfes bir reçeteyle yani Brownie Cupcake ile kendini gösterecek. 14.00–16.00 arası düzenlenecek bu atölyede minikler şahane tatlılar yaparken bir yandan tadına bakacak, bir yandan da yaptıklarını sevdikleri için paketleyerek nefis bir hafta sonuna hazırlanacaklar.


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog