Mus (Mousse) için Malzemeler
200 gr sütlü çikolata (küçük küçük parçalanmış)
60 ml (1/4 su bardağı) süt
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (opsiyonel)
25 gr (1/4 su bardağı) fındık (küçük küçük parçalanmış)
240 ml (1 su bardağı) krema
Yapılışı
• Öncelikle fındıklarınızı 180 derecede 5 dakika kavurun. (5 dakikayı geçerse yanacaktır, kesinlikle süreye sadık kalın) Sonra bir kesme tahtasına alıp bıçakla küçük küçük doğrayın.
• Isıya dayanıklı bir kaseye çikolata parçaları ve sütü koyun ve mikrodalgada 15 saniyede bir çıkartıp karıştırmak suretiyle eritin. (Bu işlemi mikrodalganız yoksa benmari usulü de yapabilirsiniz.)
• Çikolata güzelce eriyip pürüzsüz bir kıvam alınca vanilyayı ve fındık parçalarını ekleyin ve spatula ile karıştırıp tezgahta oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
• Bir mikser yardımıyla kremayı kabarana kadar çırpın. Yumuşak ama akıcı olmayan bir kıvamda olmalı.
• Yarısını çikolatalı karışımla spatula yardımıyla karıştırın. Sonra kalanını da ekleyin ve spatula ile birbirlerine yedirene kadar karıştırdıktan sonra kaselerinize paylaştırın ve buzdolabına koyun.
Çikolatalı Fındık Kremalı Ganaj Sos için malzemeler
60 gr sütlü çikolata (küçük küçük parçalanmış)
60 ml (1/4 su bardağı) krema
2 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması (nutella gibi)
Yapılışı
• Kremayı orta boy bir tencerenin içine koyup ocakta ısıtın.
• Isınınca ocağı kapatın ve içine çikolataları koyup pürüzsüz olana kadar çırpma teli ile karıştırın. En son da içine fındık kremasını ekleyin.
• Muslarınızı dolaptan çıkartıp üzerlerine sostan paylaştırın, tercihen biraz fındık parçaları serpiştirin ve dolaba geri koyun.
• En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.