YAŞAM - YEME - İÇME

Sütlü balkabağı çorbası nasıl yapılır?

Balkabağı çorbası hem besleyici hem de lezzetli bir kış tarifi... Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz bağışıklık güçlendiren püf noktalarıyla paylaştı.

profil
BT Ekip
16.12.2020
Sütlü balkabağı çorbası nasıl yapılır?

Bal kabağı; alfa-beta karoten ve A vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sisteminin destekleyicisidir. İçerisinde bulunan yüksek posa bağırsak sağlığını korur. Alınan bu posa mideyi daha geç terk ettiği için de daha uzun süre tokluk sağlar. Çorbanın içerisine kükürtlü bileşiklerden zengin içeriğiyle bir kalkan görevi gören soğan ve sarımsak da eklemeyi unutmayın. 


7-8 adet küp doğranmış (yaklaşık 300 gr) bal kabağını, 1 adet doğranmış kuru soğan ve 2 diş sarımsağı bir tencereye koyun. Zeytinyağında hafif soteledikten sonra üzerine 2.5 su bardağı su ilave edin. Kaynadıktan sonra karışımı homojen olması için blenderdar geçirin. Ardından içerisine 1 su bardağı süt ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan indirmeden tuz ve karabiber ilave edin. İsteğe göre muskat rendesi, zencefil de ekleyebilirsiniz. Sıcak su ile kıvamını ve yoğunluğunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. 

Bonus: Karnabahar çorbası nasıl yapılır?


Önceki ve Sonraki
Haberler