YAŞAM - YEME - İÇME

Siyez unlu & pesto soslu makarna

Eğer bir makarna severseniz; hamurunu, açmasını, kesmesini evde kendi yaptığınız taze makarnanın lezzetine doyum olmayacağını bilirsiniz. Bugün tarifini verdiğimiz siyez unlu, pesto soslu makarna da ev yapımı makarna meraklılarının mutlaka denemesi gereken bir tarif. Şimdiden afiyet olsun

Siyez unlu & pesto soslu makarna

(2 kişilik)

 

Makarna için:

  • Kişi başı 1 kahve kupası siyez unu (100 gr)
  • Kişi başı 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu

Not: İki kişilik bir tarif için ben 2 kupa un, 2 yumurta kullandım.

 

Açmak için:

  • Yarım kupa un

 

Sosu için:

  • 1 kibrit kutusu parmesan peyniri
  • 1 bağ fesleğen
  • 1 avuç ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Deniz tuzu & taze çekilmiş karabiber
  • Unu temiz bir zemine yayarak bir yanardağ gibi ortasında çukur açıyoruz. Yumurta ve tuzu ekleyip kıvamlı bir hamur olana kadar karıştırıyoruz. Siyez unu gluteni az olduğundan sert bir hamur oluyor, yoğurması veya toplaması zor gelebilir. Bu noktada sabırlı olun, hiç çekinmeyin. 10-15 dakika içinde kendini toparlayacak. Sert bir oyun hamuru kıvamına gelince duruyoruz. Streç filme sarıp 30 dakika oda sıcaklığında bırakıyoruz.
  • Hamur dinlendikten sonra iki eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı un serptiğimiz temiz bir yüzey üzerinde, bir merdane ile 30 cm çapında bir halka olana kadar açıyoruz. Hamur kalınlığı iskambil kağıdı kadar olmalı. Açarken zemine yapışırsa altına çok fazlaya kaçmadan biraz un koyabiliriz.
  • Bir bıçak veya pizza kesme bıçağıyla istediğimiz kalınlıkta kesiyoruz. Ben tagliatelle kalınlığında kestim. Kestiğimiz parçaları biraz irmik serptiğimiz bir kesme tahtası üzerinde kurumaya bırakıyoruz. 20 dakika kurutuyoruz.
  • Cevizleri bir tavada ısıtıp yağını çıkarıyoruz. Isıttığımız cevizleri; fesleğen, sarımsak, parmesan peyniri, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile bir doğrayıcıya alıp pürüzsüz olana kadar geçiriyoruz. Kestiğimiz makarnayı kaynar ve bol tuzlu suya atıp 3 ila 5 dakika arası kaynatıyoruz. Süre hamur kalınlığına ve un tipine göre değişecektir. Makarna haşlama suyundan her zaman olduğu gibi bir kupa ayırıyoruz. Pesto sosunu bu makarna suyuyla beraber bir tavaya alıyor ve haşladığımız makarnayı sıcak sıcak sos ile buluşturuyoruz. Birkaç dakika beraber pişirip taze taze servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Önceki ve Sonraki
Haberler