YAŞAM - YEME - İÇME

Pratik tahinli pasta tarifi

Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi tahinle yumuşacık, lezzetli bir pasta yapmaya ne dersiniz?

profil
Damla Şeftalicioğlu
3.03.2018
Pratik tahinli pasta tarifi

Siz de benim gibi uslanmaz bir tahin ve çikolata aşığıysanız bu pastanın delisi olmamanız işten değil!  Kekinin o kendinden nemli, yumuşacık dokusuna, kremasının tahinle olan uyumuna ve bu ikilinin açığa çıkardığı lezzete şapka çıkartılır.

Keki İçin Malzemeler

350 gr (1+3/4 su bardağı) toz şeker

245 gr (1+3/4 su bardağı) un

100 gr (1 su bardağı) kakao

1 çay kaşığı tuz

6 gr (1 buçuk tatlı kaşığı) kabartma tozu

10 gr (1 buçuk tatlı kaşığı) karbonat

2 adet yumurta (oda sıcaklığında)

240 gr (1 su bardağı) süt (oda sıcaklığında)

1 yemek kaşığı vanilya

54 gr (1/4 su bardağı) sıvı yağ

160 gr (1/2 su bardağı) tahin

180 gr (3/4 su bardağı) kaynar su (içine 1 yemek kaşığı toz nescafe eklenmiş)

Yapılışı

-Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

-Yaklaşık 20x30 cm ölçülerinde bir kalıbı (veya borcamı) yumuşamış tereyağ ile yağlayarak içine kenarlarından hafif taşacak şekilde yağlı kağıt yapıştırın. (Bu ölçülere uygun kalıbınız yoksa pişirme süreniz değişecek şekilde farklı boy bir kalıpta da yapabilirsiniz)

-Geniş bir kasede un, şeker, kakao, tuz, karbonat ve kabartma tozunu harmanlayın.

-Bir çırpma kabında ise yumurta, süt, vanilya, sıvı yağ, tahin ve kahveyi karıştırın. Kuru karışımı içine ekleyin ve sadece birbirleriyle karışana dek çırpıp durdurun.

-Hazırladığınız kalıba dökün ve ortasına kürdan batırdığınızda hafif nemli çıkana dek 35-40 dakika pişirin.

-Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Tamamen soğuduğunda kremasını hazırlamaya başlayın.

Kreması için Malzemeler

230 gr (1 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)

160 gr (1/2 su bardağı) tahin

240 gr (1 buçuk su bardağı) pudra şekeri (damak tadınıza göre şekerini azaltabilirsiniz)

Bir çimdik tuz

Bir çimdik tarçın

1 tatlı kaşığı vanilya

33 gr (1/3 su bardağı) kakao (kremanın yarısı için, tamamını kakaolu yapmak için kakao miktarını arttırmanız gerekiyor)

Yapılışı

-Tereyağ ile tahini yaklaşık 2-3 dakika rengi açılıp kabarana dek çırpın.

-İçine pudra şekerini azar azar ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin. Vanilya, tuz ve tarçını da ekleyin.

-Kremanın yarısını başka bir kaseye alıp içine kakaoyu ekleyin, çırpın.

-Tamamen soğumuş olan kekinizin üzerine iki renk kremanızı spatula ile dilediğiniz gibi yayıp pasta süsleriyle süsleyin. (Kekiniz soğumadan kremayı yayarsanız tereyağ bazlı olduğu için eriyecektir, buna özen gösterin)

-Dilimleyerek servis edebilir, oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. :

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog