YAŞAM - YEME - İÇME

Peynirli fırın kanepe nasıl yapılır?

Bu tarifimi beklenmedik gelen misafire yapardım, 5 dakikada hazır olurdu. Artık evimize misafir bile gelemiyor ama yine de kendimiz için yapabiliriz. Hafta sonlarının geç kahvaltılarında ya da akşamüstü çaylarında kolay bir lezzet ve evdeki tazeliğini kaybetmiş ekmekleri değerlendirmek için çok iyi bir seçenek oluyor.

profil
Ceren Demirel
2.01.2021
Peynirli fırın kanepe nasıl yapılır?

•    Dilim ekmek (enlemesine kesilmiş simit, açma ya da sandviç ekmeği de olur)
•    Yumurta ( her 2-3 dilim ekmek için 1 yumurta yeterli)
•    Beyaz peynir
•    Kaşar peynir ( evde kalmış herhangi eriyen bir peyniri de kullanabilirsiniz)
•    Kıyılmış maydanoz (dilerseniz)
•    Kekik & pul biber & tuz
•    İsteğe göre sucuk, sivri biber, mısır gibi başka malzemelerle de zenginleştirebilirsiniz.


 


•    Ekmek hariç tüm malzemeleri bir kapta çatalla eze eze iyice karıştırın.
•    Karışımı ekmeklerin üzerine yayın.
•    Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ekmekleri yerleştirin.
•    180° C ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 
•    Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun...

Bonus: 5 dakikalık sufle börek tarifi
 


Önceki ve Sonraki
Haberler