(4 adet hazır yufka kullandım)
İçi için:
• 4-5 bardak haşlanmış nohut
• Karabiber, pul biber, tuz, kimyon (oranlar damak zevkinize göre)
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Kavrulmuş soğan ve maydanoz da ekleyebilirsiniz, ben orijinaline sadık kaldım.
Sos için:
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 2 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 4-5 yemek kaşığı sirke
Haşlanmış nohutları robottan geçiriyoruz. Püre gibi olması için sonrasında ezebilirsiniz. Baharat ve yağ ile karıştırıyoruz.
Sosu için yukarıda verilen malzemeleri karıştırıyoruz.
Yufkamızı tam açıp içine önce sosu, sonra da malzemeyi dağıtıyoruz. Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine sosu sürüyoruz. (Sosunuz yeterli değilse biraz daha yapabilirsiniz)
Alt üst 190°C ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. (Yaklaşık 45 dakika)
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.