YAŞAM - YEME - İÇME

Meyveli kırıntılı kek

Bu hafta artık evde mis kokulu meyveli kekler dosyasını açabiliriz. En sevdiğimiz, her zaman leziz olan, istediğiniz meyve ile uyumlu kolay bir kek tarifimiz var

profil
Doğa Huriye Özkaya
01.10.2023
Meyveli kırıntılı kek

1su bardağı: 250 ml

  • 75 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 5 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1-2 damla vanilya
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1/3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Çay kaşığının ucuyla tuz

    Üzeri için çilek, vişne, yaban mersini, frambuaz, şeftali gibi meyveler kullanabilirsiniz.

    Kırıntı katmanı için
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 tatlı kaşığı dolusu oda sıcaklığında tereyağı

    Kek kalıbı olarak 17-20 cm arası bir kalıp kullanabilirsiniz.

Kek hamuru için oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. İçine yumurta, vanilya, limon kabuğu rendesi ve sütü de ilave edin. Bu aşamada kesik kesik görünebilir, sorun değil. Son olarak un, kabartma tozu ve tuz ilavesi yapıp hepsini karıştırın. Kalın bir hamur olmalı, sıvı olursa meyveler dibe çöker. Denemek için hamurun üzerine bir minik meyve parçası atın yüzeyde sağlam kalıyorsa kıvamı iyidir. Kalmıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Yağlı kağıt serili kalıbınıza kek harcını döküp üzerini bol bol meyve ile kaplayın. Un, yağ ve şekeri bir kaseye alıp parmak uçlarınızla birbiri içinde ufalayarak kırıntı haline getirin. Meyvelerin üstünü bu iri bulgur görünümlü kırıntılarla kaplayın.
Önceden ısınmış 170 derece fırında, yaklaşık 35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki
Haberler