YAŞAM - YEME - İÇME

Lezzet şöleni süt bombası tarifi

Milyonlarca izlenme ile sosyal medyada viral olan süt bombası tarifi triliçenin tahtını sallıyor. Her lokmada portakal rehası ve süt tadı alacağınız tatlıyı defalarca yapacaksınız. Okan Filizçay, süt bombasını fındık ya da file bademle servis etmenizi öneriyor

profil
BT Ekip
26.01.2025
Lezzet şöleni süt bombası tarifi
  • 1 su bardağı: 200 ml 
  • Borcam: 28x19 cm (daha büyüğünü kullanmayın, daha büyük borcam için iki katı malzeme kullanmalısınız)
  • Ölçülerdeki yemek kaşığı aynı olmalı

 

  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 kaşık süt
  • 4 kaşık toz şeker
  • 4 kaşık irmik
  • 4 kaşık un
  • 4 çay kaşığı vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Portakal kabuğu rendesi
  • Borcamı yağlamak için tereyağı ya da margarin

 

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema

 

Üzeri için:

  • Hazır pastacı kreması ya da krem şanti 
  • Fındık

Kek harcı için tüm malzemeleri güzelce karıştırıp çırpıyoruz. Kol gücü bana uymaz derseniz mikserle 3 dakika çırpılması yeterli olacaktır. Bu tarifte keki kabartmamıza gerek yok, zaten sütte boğulup şişecek. 

170 derecede ortalama 30 dakika kalması yeterli olacaktır.

Şerbet için; sütü sos tavasında kaynatmadan ısıtalım. Bu sürede şekeri de ilave edip karıştıralım. Şeker de eriyince süt ılıkken kremamızı ekleyip karıştıralım.

Kek ilk sıcaklığını atınca şerbeti ılık olarak kekimize dökelim.

Üzerine de krema ve fındık serpelim.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler