YAŞAM - YEME - İÇME

 Hamursuz kabaklı kiş tarifi

Yılbaşı sofralarına ister porsiyonluk, ister bütün hazırlanabilecek çok pratik, hamursuz bir kiş tarifimiz var. Evdeki malzemelerle kolayca yapabileceğiniz hamursuz kabaklı kişi mutlaka deneyin. Şimdiden afiyetler olsun

profil
Doğa Huriye Özkaya
24.12.2023
 Hamursuz kabaklı kiş tarifi
  • 1 su bardağı (200ml) un
  • 1 su bardağı (200ml) irmik
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 1 kabak (rendeleyin)
  • 1/2 su bardağı kıyılmış dereotu (Az taze soğan da yakışıyor)
  • 1 su bardağı rende peynir (Ben rende mozarella kullandım)
  • 75 gram tereyağı

Un, irmik ve tuzu karıştırıp kenara alın.
Rende kabak, tuz, karabiber, kıyılmış yeşillikler ve peyniri de karıştırıp kenara alın. Kabak suyunu salsın istiyoruz, özellikle süzmeden devam edin.
20 cm’lim bir kalıbı yağlayın, yağlı kağıt ile yanı ve tabanını kaplayın. Unlu karışımdan 1-2 yemek kaşığı (incecik olsun, yer yer taban gözüksün) yayın. Tereyağından bir kaşık kadar alıp üstüne rendeleyin. Üzerine 2-3 kaşık kabaklı karışımdan suyu ile beraber ekleyin. (Kabak su salmadıysa bir kaşık su veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz). Yine ince bir unlu tabaka yaydıktan sonra iki kaşık kadar kabaklı karışımdan koyun. Böyle bitene kadar kat kat dizin. En fazla üç kat olsun yoksa pişmesi zor olur.
En üstte unlu karışımdan ince bir tabaka olsun. Kalan peyniri de üste rendeleyelim. Önceden ısınmış 180 derece fırında, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. 20-25 dakika yeterli olacaktır. Afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog