YAŞAM - YEME - İÇME

Fırında sütlaç tarifi

Fırın sütlaç, Türk mutfağında en sevilen tatlılardan biridir. Siz de kendinize ya da misafirlerinize fırında sütlaç yapmak isterseniz, bu tarife mutlaka göz atın

profil
Ceren Demirel
20.03.2022
Fırında sütlaç tarifi
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım paket vanilya
  • Pirinci yıkayıp bir bardak su ile iyice haşlayın. (Suyunu çekmeli.)
  • Süt ve şekeri tencereye koyun, 10 dakika kadar pişirin.
  • Nişasta ve yumurta sarısını yarım bardaktan az su ile ezin.
  • Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kaşık alıp nişasta ve yumurta sarısını ılıtın.
  • Sonra sütlaca katıp karıştırın. Ateşten aldıktan sonra vanilyayı ekleyin.
  • Ateşe dayanıklı kaselere boşaltın. İçinde biraz su bulunan tepsiye dizip fırında üstlerini kızartın. (Sıcaklık üstten gelmeli.)
  • Kızarmış sütlaçların üzerini, kurumaması için bir tepsiyle örterek soğutun.

Not: Sade sütlaç yumurta kullanmadan yapılır. O zaman sütlaç fırınlanmaz, üzerine tarçın serpilir.

Önceki ve Sonraki
Haberler