YAŞAM - YEME - İÇME

Erikli crumble kek tarifi

Güzel bir tatlıya kim ‘hayır’ diyebilir ki! Siz de tatlıyı seviyorsanız ama bu kez alışıldık lezzetlerin yerine farklı bir şey denemek istiyorsanız, şu sıralar kolaylıkla bulabileceğiniz mor erikle yapılan erikli crumble kek tarifini mutlaka denemelisiniz. Şimdiden ellerinize sağlık

profil
Sinem Çapraz
02.10.2022
Erikli crumble kek tarifi

8-10 dilim

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 60-90 dakika

  • 75 gr. un
  • 50 gr. şeker
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 4-5 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 100 gr. iri kırılmış ceviz

 

Yapılışı:

  • Kıtır üst için un, şeker, tarçın ve tuz karıştırılır. Daha sonra yağ eklenir ve yumuşak olana kadar elle karıştırılır.
  • Ceviz ilave edilir, topak olacak şekilde elle ezilir.
  • 125 gr. tereyağı
  • 125 gr. şeker
  • 1 paket vanilya (10 gr)
  • 2 yumurta
  • 1 limonun rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 100 gr. süzme yoğurt
  • 200 gr. un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 500 gr. doğranmış mor erik

 

Yapılışı

  • Tereyağı ve şeker mikserle ezilir. Yumurtalar ilave edilip çırpılır.
  • Limon rendesi, suyu ve yoğurt eklenip çırpılır.
  • Un, kabartma tozu ve karbonat karıştırılarak ilave edilir, tümü çırpılır.
  • 23 cm. çapında yanları açılır kek kalıbı yağlanır. Karışımın 1/3’i alta konur.
  • Erikler, kalan kek karışımına ilave edilir. Karıştırıldıktan sonra kalıba aktarılır.
  • Hazırlanan çıtır üst parça parça kekin üzerine serpilir.
  • 175 derece ısıtılmış fırında 40-55 dakika arası, kürdan saplandığında kuru çıkana kadar pişirilir.
  • Pişimin son 10-15 dakikası, kekin üzeri yanmaması için kapatılmalıdır.
  • Fırından çıkan kek 20-30 dakika soğumaya bırakılır. Daha sonra kalıptan çıkartılıp servis tabağına alınır, arzuya göre üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
  • 3-4 kaşık krema
  • 100-120 gr. pudra şekeri
Önceki ve Sonraki
Haberler