• Domateslerinizi yıkayın ve varsa çürük kısımlarını temizleyin.
• Eğer kabuksuz yapmak isterseniz domatesleri kaynar suda 1-2 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra kabuklarını kolayca soyabildiğinizi göreceksiniz. Peşinden rondoya alıp çekin.
• Kabuklu yapacaksanız domatesleri rondodan çekip büyük bir tencereye alın.
• İlk suyu uçana kadar arada karıştırarak 20 dakika kadar pişirin. Pişirme sırasında az miktarda tuz ekleyin.
• Pişen domatesleri kavanozlara alın. Kavanozun ağzında 1 parmak kadar boşluk bırakın doldururken. Kapağını sıkıca kapatın. Kapağın kuru olması önemli. Kapağı tam ve sıkı kapatmanın en iyi yöntemi şöyle; önce ters yöne 2-3 kere çevirip kapak “tık-tık” ettikten sonra kapak iyice oturur ve peşinden sağa doğru çevirerek sıkıca kapatabilirsiniz.
• Tüm kavanozlar dolduğunda kavanozları bir tencereye alın, kapağın üzerini geçecek kadar su koyun. Tencerenin de kapağını kapatıp kaynatın. Kavanoz kapakları iyi kapandığı için kavanozlara su kaçmayacaktır.
• Su kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika kaynatmaya devam edin.
• Kavanozları sıcakken ters çevirmeyin. Kapaklara ısının değmesi sağlıklı değildir.
• Kavanozlar ılınınca karanlık bir yerde 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz.
• Küflenmiş, köpürmüş, suyu ayrışmış kavanozları tüketmeyin. Ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir.