YAŞAM - YEME - İÇME

Çoban kavurma tarifi

Çoban kavurma, bayram sofralarının en sevilen, en lezzetli ve en doyurucu seçeneklerinden biri... İdil Yazar bol sebzeli ve bol etli bir çoban kavurma tarifi paylaştı.

profil
İdil Yazar
11.08.2019
Çoban kavurma tarifi

Lezzetli ve yumuşacık kuzu etlerini sebzeler ve baharatlar ile buluşturan nefis bir sulu yemek olan çoban kavurmayı, yaz- kış her mevsim sofralarınıza çıkarabilirsiniz. Hazırsanız, ilk olarak ihtiyacınız olan malzemelere bir göz atalım ve ardından yapmaya başlayalım… 


Malzemeler
•    300 ml et suyu 
•    300 gr kuzu eti (kuşbaşı but kullanmanızı öneririm) 
•    8 adet arpacık soğan 
•    1 soğanın suyu 
•    3-4 diş sarımsak 
•    2 büyük boy domates
•    1 adet sarı biber
•    6 adet yeşil biber 
•    10 dal taze maydanoz
•    4 dal taze kekik
•    Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 
•    1 çay kaşığı elma sirkesi 
•    Tuz
•    Karabiber


Nasıl Yapılır?
•    Kuzu etlerini derin bir kabın içerisine alın. 
•    İçerisine elma sirkesi ve soğanın suyunu alın ve 20 dakika bekleterek etleri marine edin. 
•    Ardından etleri sosun içerisinden çıkarın ve iyice kurulayın. 
•    Bir tencereyi ocağa alın ve orta ateşte altını açıp tencereye sıvıyağ alın. 
•    Yağ ısınınca kuşbaşı etleri tencereye alın ve renk alana kadar soteleyin. 
•    Etleri tencereden aldıktan sonra bir kenara ayırın. 
•    Tencereye bu kez sarımsak, soğan, domates ve biberleri alın ve onları da soteleyin. 
•    Sebzeler yumuşayıp domatesler suyunu bırakınca, etleri yeniden tencerenin içerisine alın. 
•    Et suyunu da ilave edip tencerenin altını kısın. 
•    Kapağını kapatın ve ortalama 55-60 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. 
•   Yemeği tencereden almadan önce, içerisine 1 kaşık soğuk tereyağı ekleyerek yemeğin sosunun lezzetini arttırabilirsiniz. 


Afiyet olsun. 
 

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog