1 su bardağı: 200 ml
Vişne taban için:
Üzeri için:
• 300 gr sütlü çikolata
Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp el blender’ı ile kıvam veriyoruz.
Kalıbımıza aktarıp 180 derecede alt üst ısınmış fırında ortalama 45 dakika pişiriyoruz.
Bu sırada vişneli taban için, yine tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Nişastayı suyla seyreltip ilave etmeyi unutmayalım.
Fırından çıkan tatlımızın sıcağını atmasını bekliyoruz. Kalıptan çıkarmıyoruz. Üzerine soğumuş vişne dolgumuzu döküyoruz.
Bu şekilde 3-4 saat dinlendikten sonra ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz. Benmari erittiğimiz çikolatayı üzerine dağıtıyoruz.
Ben tarife sadık kaldım, bu şekilde vişneleri tabana koydum ama siz üzerine de dağıtabilirsiniz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.