YAŞAM - YEME - İÇME

Biberli çörek tarifi

Harika bir çörek ve geleneksel bir tarif olan biberli ekmeğin karışımı… İsterseniz minik kanepeler şeklinde, isterseniz köşeli poğaçalar gibi tüketebilirsiniz. Puf puf, enfes bir tarif; deneyenlere şimdiden afiyet olsun

profil
Doğa Huriye Özkaya
28.01.2024
Biberli çörek tarifi

Hamuru için:

1 su bardağı: 250ml

 

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 400-500 gr un (hepsini kullanmayabiliriz, yanınızda bulunsun)

 

İç harcı için:

  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı taze lor peyniri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı kıyılmış ceviz

Ilık su, şeker ve mayayı karıştırarak 10-15 dakika dinlendirin. Yumurtaları (birinin sarısı hariç) zeytinyağını ekleyip çırpın. Azar azar un ekleyerek yoğurun. Biraz ele yapışabilir, daha fazla un eklemeyin; genelde 400 gr civarı un yetiyor.

Yağlı kağıt serili bir tepside biraz yayın, 1 saat kadar dinlendirin.

İç harç için tüm malzemeleri bir kapta buluşturun ve karıştırın.

Dilerseniz buzluk kalıplarını yağlayıp mayalanan hamurun üzerine bastırarak çukurlar oluşturun ve çukurları iç harç ile doldurun.

Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısınmış fırında 180 derecede 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki
Haberler