YAŞAM - YEME - İÇME

Beyaz çikolata parçalı brownie tarifi 

En sevilen tatlılardan biri olan brownie, beyaz çikolatayla yapıldığında bir başka lezzetli oluyor. Siz de çayınızın ya da kahvenizin yanında beyaz çikolata parçalı brownie yemek isterseniz, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...

profil
Sinem Çapraz
16.10.2022
Beyaz çikolata parçalı brownie tarifi 
  • 4 yumurta 
  • 250 gr. bitter çikolata 
  • 250 gr. tereyağ 
  • 150 gr. un 
  • 150 gr. şeker 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 150 gr. ceviz 
  • 100 gr. beyaz çikolata 
  • Üzerine taneli deniz tuzu (1 tatlı kaşığı) 

Tereyağ ve çikolatayı benmari tekniğiyle eritin ve soğuması için kenara alın. Başka bir kapta yumurta ve şekeri beyaz bir krema kıvamı alana kadar çırpın. Bu karışıma u, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve çırpın. Bu karışıma eritip soğuttuğunuz çikolatayı da ekleyin ve çırpın. İçine irice doğradığınız cevizleri de ekleyip spatula ya da kaşıkla alttan üste doğru katlama yöntemiyle karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş 20 cm'lik fırın kabına hazırladığınız harcı dökün. İri parçalar şeklinde kestiğiniz beyaz çikolataları hamurun üzerine dizip hafifçe bastırın. En son üzerine bir tutam iri taneli deniz tuzu serpin. 180 derecede ısınmış fırında 30 dakika pişirin. Bir saat dinlendirdikten sonra ılık servis edin.

Önceki ve Sonraki
Haberler