YAŞAM - YEME - İÇME

Bal kabaklı erişte tarifi

Sonbahar aylarında pazar ve manav tezgahlarının vazgeçilmezi olan bal kabağının genellikle tatlısı ya da çorbası yapılır. Oysa bu lezzetli olduğu kadar sağlıklı sebzeyle birbirinden farklı yemekler yapmak mümkün. Bunlardan biri de bal kabaklı erişte… Yiyenin bayılacağı bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun

profil
Sinem Çapraz
20.11.2022
Bal kabaklı erişte tarifi
  • 500 gr. erişte
  • 250 gr. bal kabağı
  • 250 gr. dana kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam adaçayı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tuz

 

Üzerine yoğurt sos için:

  • 1 su bardağı (250 ml.) yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı paprika (kırmızı toz biber)

Bal kabakları küçük küçük küp şeklinde doğranır. Zeytinyağı, adaçayı, toz zencefil ve kimyon eklenerek 180 derece fırında 15-20 dakika hafif kızarana kadar pişirilir.

Pişirme tenceresine bir yemek kaşığı zeytinyağı eklenir ve kıyma eklenerek 10 dakika kavrulur. Daha sonra içine sarımsak ve julyen doğranmış taze soğanlar eklenir ve bu şekilde de beş dakika pişirilir.

Erişteler kaynayan suda altı dakika haşlanır. Daha sonra üzerine, kavurduğumuz kıyma ve bal kabakları eklenir.

Yoğurt ve tereyağ sos ile servis edilir.

Önceki ve Sonraki
Haberler