YAŞAM - YEME - İÇME

Baklava yufkasından vişneli tart

Vişne zamanı bence yılın en hızlı geçen zamanlarından. Tadına doyamadığımız, doğal antioksidan, nefis lezzetli vişneleri; milföyle tart arası harika bir tatlıya dönüştürelim ve o azıcık kıymetli zamanın tadına varalım dedim. Vişne yazdım ama bu zamanda şeftali ile de nefis olur eminim. Özellikle baklava yufkası büyük paketlerde satıldığı için kimi zaman artan kısımları uzun zaman değerlendirilmeden buzdolabında bekliyor. Bu yöntem de harika bir çözüm olur. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun

profil
Doğa Huriye Özkaya
17.09.2023
Baklava yufkasından vişneli tart
  • 1/2 paketten biraz az baklava yufkası
  • 4-5 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 2-3 kaşık toz şeker
  • 3-4 yemek kaşığı file badem veya fındık

 

Baklava yufkalarını rulo yapın, bıçak ile incecik kıyın. Geri kalan tüm malzemeleri üzerine ekleyin ve karıştırın. 24-26 cm gibi bir fırın kabının tabanını kaplayın. Gerek olmuyor ama dilerseniz tabana yağlı kağıt serebilirsiniz. Önceden ısınmış 180 derece fırına gönderin, 10-12 dakika pişirin. Eğer altın rengi olmadıysa birkaç dakika daha fırında tutabilirsiniz.

  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5-6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı soğuk süt (500 ml)
  • 2 yumurta
  • 1-2 damla vanilya

 

Hepsini güzelce çırpın ve ocağa alın. Çırparak pişirin. Üzeri fokur fokur olunca hazır demektir. İçine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyin, çırpmaya devam edin. Eğer pütürlü bir görüntüsü varsa, bu aşamada blender veya el mikseri ile çırpabilirsiniz. Fırından çıkan tabanın üzerine yayın. Biraz dinlenmeye bırakın (buzdolabında olursa daha iyi olur).


  • 1/2 su bardağı ayıklanmış vişne
  • 1/2 su bardağı böğürtlen (veya tamamını vişne de kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı su

 

Hepsini karıştırıp bir sos tavasına alın, kısık ateşte şeffaflaşana kadar pişirin. Vişneleri hafif ezerek karıştırabilirsiniz; suları çıkar, daha da lezzetli olur. Kalın bir sos kıvamına gelince soğumuş olan kremanızın üzerine dökün. Biraz şekil alıp soğumasını bekleyin.

Afiyetler olsun.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog