YAŞAM - YEME - İÇME

Baklava yufkasından otlu börek tarifi

Ege otlarının tam zamanı! Ceren Demirel Ege otları ile pratik bir börek tarifi paylaştı...

profil
Ceren Demirel
11.04.2021
Baklava yufkasından otlu börek tarifi

• 500 gr kadar karışık Ege otu ( Ebegümeci, Tarak Otu, Arapsaçı, Dağlama, Köremen... Hepsi olur) Eğer karışık Ege otu bulamıyorsanız ıspanak & pazı & taze sarımsak da olur.
•  1 paket baklava yufkası
•  300 gr beyaz peynir
•  2 adet yumurta
•  Yaklaşık 100 gr eritilmiş tereyağı ( zeytinyağı da olur)
•   ½ çay bardağı zeytinyağı ( börek içi için)
•  Tuz & karabiber


•  Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayalım; tüm otları güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın. Geniş bir kaba alın. Üzerine yumurtaları, peyniri, ½ çay bardağı zeytinyağını ve tuz & karabiberi ekleyin. Mümkünse elinizle güzelce karıştırın. Böylece iç harç en iyi şekilde harmanlanacaktır. Harç yanda beklesin.
•  Fırın kabınızın tabanını güzelce yağlayın.
•  Baklava yufkası açıldıktan sonra çabuk kurur o yüzden elinizi çabuk tutmalısınız.
•  Yufkalar çok ince olduğu için 3’er 3’er kullanabilirsiniz.
•  Tabana yayın 3 yaprak, sonra fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürün. Bunu 4-5 kere tekrarlayın.
• Daha sonra da 4 kenarından sarkacak şekilde yarısı içeride yarısı dışarıda kalacak şekilde de 3 yapraklı 2’şer kat yapın ve ortaya iç harcı yayın.
•  Kenarlardan sarkan yufkaları içe katlayın.
•  Kalan yufkaları da 3’erli ve araya tereyağı sürerek üzerine kapatın.
•  180C ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
•  Sıcakken servis yapın, kıtır kıtır nefis bir lezzet olacak.

Bonus: Eve servis en iyi 10 börek


Önceki ve Sonraki
Haberler