YAŞAM - SEYAHAT

Türkiye'nin ilk gastronomi müzesi

Türkiye’nin ilk gastronomi müzesi Gaziantep’te açıldı. Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nde Gaziantep’in yemek kültürü detaylı bir şekilde tanıtılıyor.

Türkiye'nin ilk gastronomi müzesi

Dar sokakları ile ünlü Gaziantep Kalesi eteklerinde, Göğüş Konağı olarak bilinen eski bir Antep evinde 2008 yılından beri faaliyette olan Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep’in Unesco Geliştirici Şehirler Ağı (UCCN) tarafından Türkiye'nin ilk gastronomi şehri olarak belirlenmesinin ardından farklı bir açıdan değer kazandı. Türkiye'nin ilk mutfak müzesi olma özelliği taşıyan müzede Gaziantep'in tarihi mutfak ürünleri sergilenirken, şehrin geleneksel mutfak kültürü anlatılıp, önde gelen yemeklerinin yapılışı ekranlar aracılığı ile ziyaretçilere gösteriliyor. Bayram yemeği olan yuvalama, soğuk kış gecelerinde tandır başında verilen bastık, sucuk, ceviz, kahve-mırra gibi yöresel yemekler Antep yöresine özgü kıyafetler giydirilen mankenlerle canlandırılıyor. Müze haftanın her günü saat 08.30-17.30 saatlerinde açık.

Adres: Karagöz Mahallesi Sadık Dai Sokak No: 16

Şahinbey / Gaziantep

 

Önceki ve Sonraki
Haberler