YAŞAM - HABER

Victoria & Albert Müzesi’nden Chanel sergisi geliyor

Moda dünyasının en büyük isimlerinden biri ve Chanel markasının kurucusu olan Gabrielle ‘Coco’ Chanel için Londra’daki Victoria & Albert Müzesipe’nde bir retrospektif sergisi hazırlanıyor. 16 Eylül 2023’te açılacak sergide Chanel imzası taşıyan takı, aksesuar ve parfümlerin yanı sıra 180'den fazla giysi yer alacak

Victoria & Albert Müzesi’nden Chanel sergisi geliyor

İnglitere’nin başkenti Londra'daki Victoria & Albert Müzesi, Gabrielle ‘Coco’ Chanel mirasına adanan ilk Chanel retrospektif sergisini açmaya hazırlanıyor. Sergi, Chanel'in Paris'teki tuhafiye butiğinde başlayıp adını bir moda devine dönüştürmesine ve 1971'deki son koleksiyonuna kadar her şeyi kapsayacak. 2020'de Paris'te Palais Galliera'da gösterilen Chanel Manifestosu'na dayanan sergide, ünlü modacının imzasını taşıyan ikonik parçalar yer alacak. Victoria & Albert; takı, aksesuar ve parfümlerin yanı sıra 180'den fazla giysinin yer alacağı sergide kendi arşivlerinden ögelere de yer verecek.

Retrospektif sergi, Victoria & Albert’in 2019'daki ‘Christian Dior: Designer of Dreams’ ve 2015'teki Alexander McQueen retrospektifi gibi son yıllarda rekor kıran moda sergilerinin ardından geldi.

Chanel retrospektifinin 16 Eylül 2023'te açılması ve 25 Şubat 2024'e kadar açık kalması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler