YAŞAM - HABER

Uzaylılarla temas: 30'dan fazla gezegende hayat olabilir

İngiliz bilim insanları, Samanyolu galaksisinde 30'dan fazla gezegende hayat olabileceğini ve buradaki zeki canlıların radyo sinyali gönderme kabiliyeti olduğunu öne sürdü.

profil
BT Ekip
16.06.2020
Uzaylılarla temas: 30'dan fazla gezegende hayat olabilir

İngiltere'de Astrobiyolojik Kopernik Sınırı ismi verilen modelle yapılan hesaplamaya göre Samanyolu Galaksisi'nde 30'dan fazla zeki yaratık türünün var olabileceğini öne sürüldü. 

Bonus: Sanal tur ile NASA'yı keşfediyoruz


Nottingham Üniversitesinde görevli astrofizik profesörü Christopher Conselice liderliğinde yapılan araştırmanın ayrıntıları, "The Astrophysical Journal" dergisinde yayımlandı. Ekibin Astrobiyolojik Kopernik Sınırı adını verdiği modelde, Dünya benzeri gezegenlerde zeki yaşam formunun oluşmasının 5 milyar yıl aldığı ve Güneş gibi ısı kaynağı olan bir yıldızın yörüngesinde bulunulması esas alınıyor.


Bu hesaplamalara göre galakside uzaya radyo sinyalleri gönderme kabiliyetine sahip en az 36 tür olabilir. 


Çalışmada bu medeniyetler arasında ortalama mesafenin 17 bin ışık yılı olduğu bu nedenle günümüz teknolojileri ile iletişme geçmenin mümkün olmadığı belirtiliyor. Ancak bu olası canlıların Dünya ile iletişme geçip geçmeyeceklerini bilmek mümkün değil. 

Bonus: Uzayda kaybolmak isteyenlere 5 dizi önerisi


Önceki ve Sonraki
Haberler