YAŞAM - HABER

Uzayda giyilen ilk ceket 2.77 milyon dolara satıldı!

1969 yılında Ay’a inen ekipte yer alan astronot Buzz Aldrin’in görevi boyunca giydiği ceket, ünlü müzayede evi Sothepby’s tarafından 2.77 milyon dolara satıldı. Ceket, ABD tarihinin en pahalı ceketi oldu

Uzayda giyilen ilk ceket 2.77 milyon dolara satıldı!

Ünlü müzayede evi Sotheby's, önceki gün düzenlediği açık artırmayla ABD tarihinin en pahalı ceketini sattı. Ceketin özelliği, bundan tam 53 yıl önce Amerikalı astronot Buzz Aldrin tarafından uzayda giyilen ilk ceket olması.

2.77 milyon dolara satılan ceket, 1969'da Apollo 11'in aya uçuşunda giyildi. Ateşe dayanıklı beta kumaştan yapılan ceketin sol göğüs bölümündeki görev ambleminin üzerine Buzz Aldrin'in adı işlenmiş. Ceket, 1968 yılında ABD'de B. Welson Co. tarafından üretilmiş.

Sotheby's, ‘Buzz Aldrin: American Icon’ adı verilen satışın piyasaya çıkan en önemli uzay araştırma koleksiyonu olduğunu ve şu an 92 yaşında olan ünlü astronotun görevinden bu yana kullandığı malzemeleri özenle koruduğunu söyledi. Lüks müzayede evi ayrıca ceketin, insanlığın ilk Ay'a iniş görevinden kalma inanılmaz derecede ender bulunan bir uçuş kıyafeti parçası olduğunu belirtti: “Buzz Aldrin ve diğer Apollo 11 mürettebatı, uzay aracı içindeyken Beta kumaştan yapılmış bir ceket, pantolon ve botlardan oluşan ve son derece rahat olan Uçak İçi Giysileri’ne (ICG'ler) geçtiler. Aldrin ve mürettebatı, tüm Ay yolculuğu boyunca bu giysileri giydiler.”

Önceki ve Sonraki
Haberler