YAŞAM - HABER

Ünlü tenisçi Novak Djokov’in vizesi ikinci kez iptal edildi

Avustralya Açık’a katılmak için ülkeye giden ünlü Sırhp teniçsçi Novak Djokov’ın Covid aşısı olmayı kabul etmemesinin etkileri devam ediyor. Daha önce iptal edilen vizesi federal yargıç tarafından tekrar onanan Djokov’un vizesi, bu kez Avustralya Göçmenlik Bakanı Alex Hawke tarafından iptal edildi

Ünlü tenisçi Novak Djokov’in vizesi ikinci kez iptal edildi

Dünyanın 1 numaralı erkek tenisçisi Novak Djokov, Kovid aşısı olmadığı halde Avustralya Açık’a katılma isteğinin yarattığı kriz devam ediyor. Ünlü tenisçinin vizesi ikinci kez iptal edildi. Avustralya Göçmenlik Bakanı Alex Hawke, Avustralya Açık’ın başlamasına üç gün kala ülkeden sınır dışı edilmekle karşı karşıya kaldı. Hawke, Djokovic'in vizesini iptal etmenin ‘kamu yararına’ olduğunu belirten bir bildiri yayınladı. Bakan bildiride, “Bay Novak Djokovic'in vizesini, sağlık ve düzen gerekçesiyle iptal etmek için, Göç Yasası'nın 133C(3) maddesi uyarınca yetkimi kullandım” dedi.

Böylelikle vizesi ikinci kez iptal edilen Djokoviç’in avukatlarının karara itiraz için mahkemeye başvurması bekleniyor.

İlk vize iptali kararı geçtiğimiz günlerde Federal Devre ve Aile Mahkemesine gitmiş ve ve yargıç tarafından usule ilişkin adalet gerekçesiyle bozulmuştu. Bu karar üzerine, göz altında tutulan Djokovic serbest bırakılmış ve Melbourne’de antrenmanlarına başlamıştı.

Ancak yine bir dizi Covid protokolünü ihlal ettiği yönündeki suçlamalar üzerine sessizliğini bozan ve tecridi kırdığını kabul eden Djokovic’in, pozitif olan test sonucu hakkında yalan söylediği kanıtlanırsa beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği iddia ediliyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog