YAŞAM - HABER

Prens Andrew, tüm kraliyet unvanlarını ve askeri rütbelerini kaybetti

Kraliçe Elizabeth; Virginia Roberts Giuffre’nin açtığı cinsel saldırı davasına federal yargıcın onay vermesinin ardından, küçük oğlu Prens Andrew’un kraliyet ve askeri unvanlarını elinden aldı

Prens Andrew, tüm kraliyet unvanlarını ve askeri rütbelerini kaybetti

Prens Andrew, kendisini cinsel saldırı ile suçlayan Virginia Roberts Giuffre ile girdiği hukuk savaşı nedeniyle kraliyet unvanlarını ve askeri rütbesini kaybetti. Kraliyete yakın kaynakların The Post gazetesine verdiği demece göre, zor durumdaki York Dükü Prens Andrew, Giuffre’nin cinsel saldırı davasına federal yargıç Lewis Kaplan tarafından onay verilmesinin ardından adını temizlemeye son derece kararlı. Kaynaklar, Giuffre ile anlaşma yapmanın, şu anda düşünülen bir seçenek olmadığını söylüyor.

Kraliçe Elizabeth’in ikinci oğlu olan Prens Andrew, suçlamaların ilk ortaya çıkmasının ardından Kasım 2019’da tüm kamu görevlerinden çekilmek zorunda kalmıştı. Ancak ismi; Kraliyet Ailesi’nin web sitesinde ve hastane vakıfları, kriket kulüpleri, okullar da dahil olmak üzere yaklaşık 100 hayır kurumu ve kuruluşunun hamisi olarak yer almaya devam ediyordu. Prens Andrew, Kraliyet Ailesi’nin sitesinde hâlâ ‘Majesteleri’ olarak anılıyordu. Ve tüm bunların, kraliyet içerisinde sorgulanmaya başlandığı kaydediliyordu. Kraliçe Elizabeth de tüm bu tepkilere daha fazla karşı koyamadı ve Prens Andrew’dan kraliyet ve askeri unvanlarını geri aldı. Kraliçenin bu kararı, saraydan yapılan resmi açıklamayla duyuruldu. Artık Prnes Andrew, davalarda sade bir vatandaş gibi kendisini savunacak.

Yüksek rütbeli aynı kraliyet kaynağı, geçtiğimiz günlerde The Post’a verdiği demeçte şunları söylemişti: “Andrew, adı böylesine bir davaya bulaşmışken kraliyet içindeki unvanını nasıl koruyabiliyor? Prens Harry ve Meghan’ın, sadece günlük çalışma hayatından ayrıldıkları için unvanlarını kullanmaları yasaklandı. Bu çifte standart sarayda sorgulanmaya başladı bile. Artık bu konuda bir şeyler yapmak zorundalar, öylece oturup olan biteni görmezden gelemezler, statükoyu sürdüremezler.”

Şu an 38 yaşında olan Virginia Roberts Giuffre, daha 17 yaşındayken Prens Andrew ile yatmaya zorlandığını ve dükün eski arkadaşları milyarder Jeffrey Epstein ve hapisle cezalandırılan Ghislaine Maxwell tarafından kaçırıldığını iddia ediyor. Prens Andrew ise tüm iddiaları reddediyor ve Giuffre ile tanıştığını hatırlayamadığını söylüyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler