YAŞAM - HABER

Ünlü ressamların eserleri Timex saatlerinde hayat buldu

Timex ile Metropolitan Sanat Müzesi iş birliği yaparak çok özel bir koleksiyona imza attı. Koleksiyon için, müzede sergilenen ve ünlü ressamlara ait olan beş farklı sanat eseri, Timex’in Modern Easy Reader ve Timex T80 modellerine yerleştirildi

profil
BT Ekip
15.11.2023
Ünlü ressamların eserleri Timex saatlerinde hayat buldu

Sanatı seviyorsanız ve sanatı kolunuzda görmek istiyorsanız Timex ile The Met (Metropolitan Museum of Art-Metropolitan Sanat Müzesi) arasındaki yeni iş birliğine mutlaka göz atmalısınız. Bu iş birliğiyle, New York’taki tarihi müzede bulunan beş farklı sanat eseri Modern Easy Reader ve Timex T80 modellerine yerleştirildi.

Eserler arasında Gustav Klimt'in ‘Mäda Primavesi'si, Kunisada'nın ‘Nakamura Fukusuke I’ı, Vincent Van Gogh'un ‘Hasır Şapkalı Otoportre’si, Katsushika Hokusai'nin ‘Kanagawa'daki Büyük Dalga’sı ve Utagawa Hiroshige'nin ‘Maples at Mama’sı yer alıyor.

Koleksiyonda; basit işlevsellik ile net ve okunaklı bir kadrana sahip Timex'in Modern Easy Reader modeli iki sanatsal kaplamayla sunuluyor. İlk versiyonda Gustav Klimt'in 1912-13 tarihli ‘Mäda Primavesi’ portresi kadran üzerinde yer alıyor ve resim, saatin gümüş tonlu kasayla ayrılan deri kayışında da devam ediyor. İkinci saatte de, Vincent Van Gogh'un ünlü otoportresinin benzer şekilde ele alındığını görülüyor.

Timex'in dijital olarak çalışan T80 saati, Utagawa Hiroshige'nin ‘Maples at Mama’ eserinni tahta baskısına ev sahipliği yapıyor. Tasarım, saatin ekranını çevreliyor ve reçine kayışında devam ediyor. Koleksiyonu tamamlayan ikinci bir T80 saat ise Katsushika Hokusai'nin 1830-32 civarında yaptığı ‘Kanagawa'daki Büyük Dalga’ eserinin tahta baskı baskısıyla süslenmiş. Büyük Dalga olarak da bilinen ünlü dalga illüstrasyonu, Hokusai'nin imzası olan ‘Fuji Dağı'nın Otuz Altı Görünümü’ serisine ait.

Timex x The Met koleksiyonu, Timex'in web mağazasından satın alınabiliyor. Saatlerin fiyatı ise 99 dolar.

Önceki ve Sonraki
Haberler