YAŞAM - HABER

Serena Williams, Eylül’de tenisi bırakacağını açıkladı

Ünlü tenisçi Serena Williams, Vogue dergisine verdiği röportajda bu ay başlayıp gelecek ay sona erecek olan ABD Açık Tenis Turnuvası’ndan sonra tenisi bırakacağını açıkladı. “Bu kararı verirken çok acı çektim” diyen Williams yine de hayatının yeni bölümüne geçeceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi

Serena Williams, Eylül’de tenisi bırakacağını açıkladı

Tenis dünyasının efsanevi isimlerinden Serena Williams, Vogue dergisinin Eylül sayısına verdiği röportajda, 29 Ağustos'ta başlayıp 11 Eylül'de sona erecek olan ABD Açık Tenis Turnuvası'nın ardından tenisi bırakmayı planladığını açıkladı.

40 yaşındaki dünyaca ünlü tenisçi, bu kararı son derece zorlanarak aldığını ancak artık hayatının ailesi etrafında dönen bir sonraki bölümüne tam olarak odaklanması için yapılması gereken bir seçim olduğunu söyledi.

Röportajında “Emeklilik kelimesini hiç sevmedim” diyen Williams, sözlerine şöyle devam etti: “Bana modern bir kelime gibi gelmiyor. Bu kelimeyi nasıl kullandığım konusunda hassas olmak istiyorum, çünkü bazı insanlar için çok özel ve önemli bir şey ifade ediyor. Belki de neyin peşinde olduğumu anlatan en iyi kelime evrimdir. Tenisten benim için önemli olan diğer şeylere doğru evrim geçirdiğimi söyleyebilirim. Birkaç yıl önce, bir risk sermayesi şirketi olan Serena Ventures'ı sessizce kurdum. Kısa bir süre sonra da bir aile kurdum. Artık o aileyi büyütmek istiyorum.”

Ünlü tenisçi, aldığı karardan dolayı büyük bir acı hissettiğini de sözlerine ekledi: “Bu, hayal edebileceğim en zor şey. Bu yol ayrımında olmaktan nefret ediyorum. Bitmesini istemiyorum ama aynı zamanda bir sonraki adıma hazırım. Bu, California Compton'da küçük bir siyahi kızla başlayan bir hikayenin sonu. Bu spor bana çok şey kattı; kazanmayı seviyorum, savaşı seviyorum, eğlendirmeyi seviyorum. Vedalarda çok kötüyüm. Ama o küçük kıza kelimelerle ifade edemeyeceğim kadar minnettarım. Beni pek çok galibiyete, pek çok kupaya taşıdı. Tenis oynayan o kız versiyonumu özleyeceğim.”

Williams ayrıca röportajda, eşi Alexis Ohanian ile birlikte ikinci çocuklarını kucaklarına almak için hazır olduklarını söyledi. Çiftin, şu anda Alexis Olympia Ohanian Jr. Adında 4 yaşında bir kızları var.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog