YAŞAM - HABER

Artık WhatsApp’teki gruplarınızdan gizlice çıkabileceksiniz!

Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen WhatsApp’e çok yakında bazı güncellemeler geliyor. Bu güncellemer sayesinde üyesi olduğunuz sohbet gruplarından sadece grup yöneticisinin haberi olacak şekilde gizlice çıkabilecek, sadece istediğiniz kişilere ‘çevrim içi’ görünebilecek ve gönderdiğiniz fotoğrafın ekran görüntüsünün alınmasını engelleyebileceksiniz

Artık WhatsApp’teki gruplarınızdan gizlice çıkabileceksiniz!

Meta kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, yakında WhatsApp'ta kullanıma sunulacak üç yeni gizlilik özelliğini duyurdu. Yeni güncellemeler, kullanıcıların kişisel gizliliğini artıracak ve mesajların yayılmasını sınırlayacak.

Yeni güncellemeler; kullanıcıların, herkese bildirim gitmeden, sadece grup yöneticisini bilgilendirerek istediği grup sohbetinden ayrılmasına olanak tanıyan sessiz bir çıkış özelliğini içeriyor. Ek olarak kullanıcılar; yakında çevrimiçi durumlarını kimlerin görebileceğini belirleyebilecek ve yeni bir ‘bir kez görüntüle’ özelliği ile uygulama üzerinden gönderilen fotoğrafların ekran görüntüsünün alınmasını engelleyebilecekler.

Facebook'tan yayınlanan açıklamada Zuckerberg, şunları söyledi: "WhatsApp'a yeni gizlilik özellikleri geliyor: Herkesi bilgilendirmeden grup sohbetlerinden çıkabilecek, çevrimiçi olduğunuzu kimlerin görebileceğini kontrol edebilecek ve gönderdiğiniz fotoğrafın ekran görüntüsünün alınmasını önleyebileceksiniz. Mesajlarınızı korumanın ve yüz yüze görüşmeler kadar gizli ve güvenli tutmanın yeni yollarını geliştirmeye devam edeceğiz."

Güncellemelerin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil, ancak çok yakında yürürlüğe gireceği tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog